Conversa “En el límit de l’inassolible. Propòsits d’experimentació entre art, ciència i tecnologia”, amb els artistes Soledad Sevilla, Jordi Teixidor i José M. Yturralde

ConversesIVAM Centre Julio González

Taula redona organitzada amb motiu de l’exposició Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM, moderada per la professora i arquitecta, Mónica García, en què participen els artistes Soledad Sevilla, Jordi Teixidor i José María Yturralde.

A finals dels anys seixanta, després de dècades d’aïllament, a Espanya es comença a gestar un futur crític i obert, en què la fascinació pels avanços científics i tecnològics del moment integra l’ideari de democratització productiva, cultural i, en definitiva, social.

Joves artistes espanyols, vinculats a col·lectius com Antes del arte (1968-1969) o el Centre de Càlcul de la Universitat de Madrid (1968-1973), obren nous horitzons de reflexió que revelen la necessitat d’entendre de forma lògica i sistemàtica els diferents llenguatges artístics.

L’aproximació de l’art a la ciència i la incorporació de la computadora als seus processos creatius injecten el germen d’allò que és racional i experimental. Artistes com Soledad Sevilla, José María Yturralde i Jordi Teixidor transfereixen aquestos avanços a la tradició per a eixamplar els seus límits.

INSCRIPCIONS

Es requereix reserva prèvia en el correu: ivam@consultaentradas.com o en el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte, 9-20h).

Relacionats

Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM

11 mar. 2021 – 30 gen. 2022
Col·leccióIVAM Centre Julio González