Conversa amb motiu de l’exposició “El dibuixat. Paco Roca”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre Paco Roca i el crític de còmics Álvaro Pons, amb motiu de l’exposició El dibuixat. Paco Roca en la Galeria 6 de l’IVAM.

El dibuixant Paco Roca (València, 1969), Premi Nacional de Còmic en 2008, ha realitzat un projecte específic per a la galeria 6 de l’IVAM aprofitant el 30 aniversari del museu. De nou s’aposta per reivindicar el còmic com una disciplina artística que ha de tindre un espai en l’Institut Valencià d’Art Modern.
El treball de Paco Roca per a l’IVAM desenvolupa una profunda reflexió sobre la relació entre una i el seu creador, explorant la vida de la creació més enllà del moment de la seua concepció. Les pàgines d’aqueix còmic seran les pròpies parets de la galeria i el còmic es fusionarà amb la galeria i amb tot el museu.
Els inicis de Paco Roca com a il·lustrador es van vincular a la publicitat i el disseny gràfic, per a posteriorment desenvolupar una carrera d’èxit en el camp del còmic que, des de les pàgines de la revista El Víbora on va publicar les seues primeres històries li han portat a collir els premis més importants del còmic amb les seues novel·les gràfiques, com el premi Nacional de Còmic que va obtindre amb Arrugues (2007). Encara que la seua obra ha protagonitzat diverses exposicions antològiques, El dibuixat és el seu primer projecte desenvolupat directament per a un museu.

Relacionats

Paco Roca. El dibuixat

07 mar. 2019 – 30 jun. 2019
IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González