Conversa amb motiu de l’exposició “1989. La fi del segle XX”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa amb motiu de l’exposició “1989. La fi del segle XX” a càrrec dels artistes Javier Codesal, José Miguel Maldonado i  Emilio Martínez, amb els comissaris Sandra Moros i Sergio Rubira.

L’exposició 1989 pretén posar en context el naixement de l’IVAM a través de dues mostres: una primera que seguirà la línia dels Casos d’Estudi i que es concentrarà en el propi museu i en el seu naixement, relacionant-lo amb el seu entorn més pròxim. I una segona que treballarà a partir d’obres d’artistes nacionals i internacionals produïdes totes elles aquell any 1989, vinculades a alguns dels esdeveniments més importants que van succeir en aquella data.

1989 va ser un any històric, un any que va posar final a una època definida per la guerra freda i l’enfrontament entre occident i orient, entre les democràcies europees i nord-americanes i les dictadures soviètiques. La mostra se centrarà en esdeveniments com la caiguda del mur de Berlín i l’obertura del bloc soviètic, la crisi de la SIDA i les guerres culturals relacionades amb l’onada de conservadorisme que va inundar els Estats Units i Europa, l’inici de la fi del règim de l’Apartheid a Sud-àfrica i el desenvolupament del concepte de la multiculturalitat previ al de la globalització.

Reuneix més d’un centenar d’obres d’artistes com a Guerrilla Girls, Pepe Espaliú, Martin Kippenberger, Robert Gober, Marlene Dumas, Tseng Kwong Chi, Félix Gonzalez-Torres, Nan Goldin, David Wojnarowicz, Sophie Calle, Joe Spence, Mladen Stilinovic, Ilya Kabakov, Susana Solano o Katalin Ladik.

Relacionats

1989. La fi del segle XX

24 gen. 2019 – 19 mai. 2019
ExposicióIVAM Centre Julio González

Recorregut a l’exposició “1989. La fi del segle XX”

25 gen. 2019
VisitesIVAM Centre Julio González