Coneix les intervencions de “Confluències” a quatre pobles d’El Comtat (Alacant)

Obertures dels projectes en companyia de l'equip d'artistes. Confluències, intervencions artístiques al medi rural

ConfluènciesVisitesTerritori

En el marc de Confluències, intervencions artístiques al medi rural, us proposem participar de les activacions programades el dissabte 8 de juliol i conéixer les propostes artístiques de les quatre poblacions d’El Comtat. En companyia de l’equip d’artistes i de les veïnes i veïns, descobrirem les peces específiques realitzades a cadascun dels pobles i el context en què han estat creades:

Rubén García, a Benillup, ens convida a parar atenció als sons que formen part del paisatge del terme, on ha generat una instal·lació al mirador del Travadell amb què experimentar l’escolta sense la intervenció de les orelles i mitjançant la inducció òssia.

Lola Zoido, a Benimassot, ha creat una sèrie d’escultures a partir de l’ús de la IA, que apel·len al gest de llançar monedes a l’aigua per demanar desitjos. La intenció és instal·lar-les al canal —ara sec— que travessa el poble.

Pilar Beltrán, a Tollos, tracta de recuperar el so perdut dels ramats que abans patien pel territori, mitjançant la instal·lació d’una sèrie d’escultures de les quals pengen esquelles i campanetes de diferents mides i sonoritats.

La Cuarta Piel, a Famorca, desenvolupa la seua proposta a través de la investigació de diversos elements, com la rellevància històrica de la Nevera de la Font, la festa als pobles i la importància dels seus habitants. Amb l’ajuda de les veïnes del poble i a partir d’aquestes premisses han dissenyat el gelat de Famorca, que podrem degustar durant la jornada. També podrem ballar a la plaça per celebrar la trobada.

PROGRAMA DE LA JORNADA
Matí
Benillup
10.30 h. Visita amb Rubén García al mirador del Travadell. Podrem experimentar l’escolta de la seua peça sonora Sub-Vertical a través de la inducció òssia, deixant de banda la forma tradicional de percebre el so.
Benimassot
10.30 h. Visita amb Lola Zoido a Benimassot. Podrem conversar amb ella sobre les seues experiències, motivacions i accions sorgides i realitzades al municipi, mentre passegem pels seus carrers a la trobada de les escultures que hi ha instal·lades.
Tollos
12.30 h. Visita amb Pilar Beltrán a la intervenció realitzada per l’artista en una parcel·la propera a la població. En aquesta, activarem el so de les escultures que connecten amb la idea del camp habitat i del so dels seus ramats.

Vesprada
Fi de festa a Famorca
18.00 h. Visita amb La Cuarta Piel i la resta de l’equip d’artistes a Famorca, per celebrar amb les veïnes i veïns el final de la jornada. Podrem degustar el “gelat de Famorca” creat a partir de les idees i records dels habitants; i, com que no hi ha festa en un poble sense ball, dansarem a la plaça al compàs de música.

Relacionats

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en El Comtat (Alacant)

01 feb. 2023 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori