Concert /Empty/Hands, a càrrec de Luis Azcona

Festival Ensems 2022

MúsicaIVAM Centre Julio González

L’IVAM participa en la 44a edició del Festival Ensems, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, presentant concert /EMPTY/HANDS, de Luis Azcona

El concert i programa presentat en el Festival Ensems 2022 suposa la presentació de la versió final del projecte /EMPTY/HANDS, el qual va començar en l’estricte confinament de 2020 amb l’obra Mani.Mico, de Pierluigi Billone, i va despertar l’interés del músic Luis Azcona “per la manipulació física del so i el joc poètic-coreogràfic de les mans”.

El comissionat de les peces a Alberto Bernal i a Helena Cánovas al llarg de 2021 presa hui forma i sentit gràcies al suport del festival en l’encàrrec de la primera peça del programa.

Un programa camaleònic que s’adapta a les circumstàncies de cadascun dels espais on es programa gràcies a l’ús de vídeo-creacions originals que serveixen alhora d’instal·lacions audiovisuals entre obres, mostrant la unitat conceptual del concert.

Programa

Obra estrena Ensems 2022, fruit de l’encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura a Helena Cánovas (Tona, Barcelona, 1994)
Mani.Mico (2007) Pierluigi Billone (Itàlia, 1960). 22 min.
(Neo)liberal sytems #4: Entertainment (2021) Alberto Bernal (Madrid, 1978)

Luis Azcona és un dels percussionistes joves més compromesos amb les músiques de nova creació i mostra d’això és la seua col·laboració estreta amb autores i autors com Alberto Bernal, Wojtek Blecharz, Yiran Zhao, Michael Maierhof, Yesid Fonseca o Arturo Corrales. També ha estrenat obres de Voro Garcia, Marina Picaporte, Ch. Spitzenstaetter, Wataru Mukai, Gemma Ragués o David Julián Carrillo. En el seu projecte /Empty/Hands aprofundeix en l’aproximació física a la creació sonora estrenant peces d’Helena Cánovas (encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura) i Alberto Bernal.