Cartografia compartida. Passeig per València amb LUCE (i Pinazo)

Activitat del programa desenvolupat per LUCE en el marc de l'exposició Pinazo en l'espai públic*

VisitesIVAM Centre Julio González

Us proposem un passeig per la ciutat de València amb el qual activarem una selecció de llocs registrats en les obres de Pinazo, que coincideixen amb la geografia personal de LUCE.

  • Inici: 10.30 h. Entrada principal IVAM. (C/ Guillem de Castro, 118. València)
  • Duració aproximada: 2 h 30 min.

La proposta inclou revisitar racons quotidians de València, en els quals la mirada de LUCE es troba amb els ressons d’allò que va observar i va immortalitzar Pinazo. Descobrir la ciutat com a vehicle entre la història i els qui l’habiten, que és la matèria principal de les pràctiques artístiques de tots dos artistes.

En caminar, en posar en moviment el nostre cos, percebem aquells entorns que ens envolten d’una altra manera. La ciutat es mostra tal com nosaltres la veiem i és llavors quan es construeix un instant de la nostra història personal. Durant aquest passeig, en el qual LUCE estarà acompanyat per Eva Bravo, tots dos ens suggeriran anul·lar la línia del temps per a entremesclar les vivències individuals amb les experiències col·lectives. I, sempre, fent-ho a través de la contemplació d’allò ordinari, d’allò aparentment desapercebut.

A través de la curiositat i el joc visitarem llocs que van explorar –i exploren– tots dos artistes, resignificant aquells espais públics en contínua transformació, descobrint “els altres espais” o “les altres ciutats dins de la ciutat”. Una activitat que ens convida a ser part de l’espai públic per a recórrer-lo, desxifrar-lo i viure’l.

*Aquesta activitat és la primera d’una sèrie de tres passejos diferents proposats per l’artista i Eva Bravo. El programa també acollirà Estudio abierto a la sala Lab2 de l’IVAM, convertida en un espai on produir, crear, mostrar i compartir les diferents línies d’acció i investigació que lliguen a LUCE amb la ciutat de València.

LUCE (València, 1989) investiga, a través de la seua pràctica artística, les associacions que es generen entre art i entorn. Fomenta la comunicació amb la ciutat per a comprendre el seu funcionament i de quina manera ens relacionem amb ella.

Eva Bravo (València, 1974) compagina l’arqueologia amb la gestion del patrimoni, la docència, la mediació cultural i la participació en projectes d’investigació.

Relacionats

Estudi obert. LUCE

01 jul. 2022 – 11 set. 2022
IVAM LabIVAM Centre Julio González