Cartografia compartida. Passeig per València amb Luce (i Pinazo)

Activitat del programa desenvolupat per LUCE en el marc de l'exposició Pinazo en l'espai públic*.

VisitesIVAM Centre Julio González

Un passeig amb bicicleta per la franja de la ciutat de València que bufona amb la mar. Compassar les nostres pedalades amb el ritme del grup, activar la nostra mirada mitjançant una contemplació dinàmica i dirigida a aquells racons i llocs recorreguts per LUCE i amb els quals evocar a Pinazo. Esvair la línia del temps fins a posar en un mateix pla les vivències del pintor i les nostres experiències col·lectives.

Aquesta és la proposta per al tercer acte de Cartografia compartida, una activitat que acull tres passejos diferents per València amb tres protagonistes: LUCE, Pinazo i la mateixa ciutat. En aquesta ocasió, realitzar l’itinerari amb bicicleta ens permetrà revisitar aquests llocs comuns, desplaçar-nos a major velocitat i fugir així de la mirada frontal i la contemplació passiva de les escenes. D’aquesta manera, acostarem la nostra manera de percebre el camp visual a les intencions de Pinazo i LUCE, que fan del moviment constant en l’espai públic, un motiu central de les seues pràctiques artístiques.

*Aquesta activitat és la tercera d’una sèrie de passejos diferents proposats per l’artista i Eva Bravo. El programa també va acollir –des de l’1 de juliol fins a l’11 de setembre– Estudi obert a la sala Lab2 de l’IVAM, convertida en un espai on produir, crear, mostrar i compartir les diferents línies d’acció i investigació que lliguen a LUCE amb la ciutat de València.

LUCE (València, 1989) investiga, a través de la seua pràctica artística, les associacions que es generen entre art i entorn. Fomenta la comunicació amb la ciutat per a comprendre el seu funcionament i de quina manera ens relacionem amb ella.

Eva Bravo (València, 1974) compagina l’arqueologia amb la gestió del patrimoni, la docència, la mediació cultural i la participació en projectes d’investigació.

Relacionats

Estudi obert. LUCE

01 jul. 2022 – 11 set. 2022
IVAM LabIVAM Centre Julio González