Bookcrossing en el museu. Dia del Llibre 2024

#IVAM35

AltresBibliotecaIVAM Centre Julio González

El dia 23 d’abril 46 biblioteques de museus i centres d’art i cultura compartiran amb els visitants les seues publicacions amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre. 

Estos centres s’unixen en una experiència de bookcrossing en la qual alliberaran llibres relacionats amb diferents disciplines.

Per dihuité any consecutiu, un total de 46 museus i centres d’art compartiran el pròxim 23 d’abril, amb motiu del Dia Internacional del Llibre, una experiència de bookcrossing o campanya d’alliberament de llibres amb la pretensió d’inundar les ciutats amb volums procedents de la bossa de duplicats de les seues respectives biblioteques. Els qui participen han previst posar en circulació estos llibres amb la intenció que els qui els arrepleguen, gaudisquen de la seua lectura i tornen a alliberar-los en un altre punt diferent del món. Tots els llibres alliberats estaran acreditats amb les seues corresponents etiquetes, contindran les instruccions necessàries per a facilitar al lector/a la seua participació en la campanya i estaran registrats en la pàgina web, on es podrà indicar el lloc on s’alliberarà cada exemplar. L’objectiu d’esta iniciativa és sumar a les biblioteques dels museus en l’esforç per al foment de la lectura i, més en concret, en la difusió del coneixement de les diferents disciplines culturals.

Cada centre participant ha seleccionat una o diverses publicacions que formen part de la seua col·lecció i, amb totes elles, s’ha preparat un vídeo que compartim en esta campanya de foment de la lectura i la difusió de la cultura contemporània.

Feliç Dia del Llibre! 

 

Museus i centres participants: 

Biblioteca del Museu Nacional d’Art Romà de Mèrida, Biblioteca del Museu de Zamora, Biblioteca del Museu Sefardita de Toledo, Biblioteca General del Govern Basc, Biblioteca i Centre de Documentació del Museu Reina Sofia, Biblioteca i Centre de Documentació. Museu d’Art Contemporani del País Basc, Artium Museoa, Biblioteca. Museu Etnolóxico. Ribadavia-Orense, Centre d’Art la Panera, Centre de Documentació de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Departament de Cultura Generalitat de Catalunya, Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE), Centre Atlàntic d’Art Modern-CAAM. Biblioteca i Centre de Documentació, Centre Cultural Montehermoso Kulturunea, Centre d’Art La Regenta, Centre d’Investigació i Recursos de l’Arts Escèniques d’Andalusia, CGAC Centre Galego d’Art Contemporània, Chillida Leku, CRAI Biblioteca de Belles Arts. Universitat de Barcelona, És Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, Escola d’Art i Superior de Disseny de Pamplona | Iruñeko Art eta Goi Mailako Diseinu Eskola, Fundació Eugenio Granell, Gipuzkoako Ondare Bildumen Zentroa / Centre de Col·leccions Patrimonials de Guipúscoa, Institut Andalús del Patrimoni Històric, IVAM Institut Valencià d’Art Modern, Centre Julio González, MACA. Museu d’Art Contemporani d’Alacant, MACVAC Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (Vilafamés), MARCO, Museu d’Art Contemporània de Vigo, Museu Cerralbo, Museu dones Peregrinacións e de Santiago. Biblioteca, Museu d’Art Contemporani Helga d’Alvear, Museu de Belas Arts dona Coruña, Museu de Belles arts d’Astúries, Museu de Navarra / Nafarroako Museoa, Museu de Prehistòria i Arqueologia de Cantàbria – MUPAC, Museu de Valladolid, Museu del Carlisme / Karlismoaren Museoa, Museu del Ferrocarril de Madrid, Museu del Vestit, Madrid, Museu Etnològic de Navarra “Julio Caro Baroja” Nafarroako Museoa Etnologikoa, Museu Marítim del Cantàbric, Museu Nacional d’Arqueologia Subaquàtica ARQVA, Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”, Museu Nacional i Centre d’Investigació de Altamira, Museu de Belles Arts de València, Museu de Prehistòria de València – Biblioteca, Muséu del Pueblu d’Asturies, Tabakalera Kultura Garaikidearen Nazioarteko Zentroa.

Relacionats

Programació especial Dia del llibre 2023

21 abr. 2023 – 28 abr. 2023
AltresBibliotecaIVAM Centre Julio González