‘Ballar els arxius’. Taller i concert en relació a l’arxiu de Llorenç Barber

En el marc de l'exposició 'Llorenç Barber. Arxiu d'escoltes' #IVAM35

ConversesIVAM Centre Julio González

En el marc de l’exposició Llorenç Barber. Arxiu d’escoltes, el grup d’investigació Laboratorio de Creaciones Intermedia (LCI) del departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València, proposa un taller sota el títol Ballar els arxius. El resultat del taller es mostrarà públicament en format de concert.

El grup LCI amb ajuda de Tono Vízcaino, va digitalitzar en 2023 part del patrimoni fonogràfic de Llorenç Barber per al seu accés públic futur en l’IVAM. Encara que els arxius signifiquen ordenar i conservar, poden ser també ‘cossos en coma’ oblidats; per això mateix, amb este taller es pretén activar estos arxius de Barber per a donar-los una altra vida. Com? Invertint el procés: si per a conservar els arxius es van digitalitzar les seues obres de diversos formats entre analògics i obsolets, per al taller farem el procés invers. Retornarem els arxius al seu format original analògic per a TOCAR i JUGAR amb ells. S’experimentarà amb procediments diversos: manuals (loop cassette i pick-ups), performatius, i el ball dels seus arxius mitjançant un sistema interactiu (StepDance). Està pensat per a la participació de persones de totes les edats, i el sorgit durant el taller es compartirà a través d’en un concert final obert al públic.

Consulta el programa complet del taller i el concert ací.  

 

El Laboratorio de Creaciones Intermedia (LCI) és un grup d’investigació de la Universitat Politècnica de València fundat en 2001. Entre les seues línies d’investigació es troba la recuperació dels antecedents de l’art sonor i la performance de les avantguardes històriques, mitjançant diversos projectes I+D. Pots consultar en este enllaç alguns dels resultats LCI. Per a este esdeveniment participen José Juan Martínez, Josep Francesc Sanmartín, Joaquín Artime, Miguel Ángel Navarro, Estefanía Díaz, Griselda Morales, Alessandro Olla, Stefano Scarani, Martina Botella, Miguel Molina, Cora Novoa, Iván Pérez, Julia Monge, Marcos Latorre i Malén Iturri. El grup està coordinat per Stefano Scarani, Martina Botella i Miguel Molina-Alarcón. 

Relacionats

Llorenç Barber. Arxiu d’escoltes

08 feb. 2024 – 16 jun. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González