Sessió de lectura

Poliglotia

AltresIVAM Centre Julio González

Sessió de lectura. Poliglotia: Descolonizar la mente, de Ngũgĩ wa Thiong’o amb United Minds

En aquesta sessió ens acostarem a la literatura que s’està produint en el continent africà amb la dinamització d’United Minds, llibreria valenciana especialitzada en cultura i literatura africanes. Posarem en comú la lectura del llibre Descolonizar la mente (2015) de l’escriptor kenià Ngũgĩ wa Thiong’o (Lumaru, 1938) que servirà com a punt de partida per a la reflexió i el debat entre els/les participants.

Sinopsi: Descolonizar la mente és una referència ineludible en el debat lingüístic que té lloc en el marc dels estudis postcolonials. Reuneix quatre conferències de l’autor el fil conductor del qual no és només una reflexió sobre el paper de la llengua en la construcció de la identitat nacional, cultural, social i històrica, i la seua funció en la descolonització, sinó també sobre els esdeveniments vitals que han contribuït a elaborar el pensament de l’autor. Ngugi wa Thiong’o, diverses vegades candidat al Nobel de Literatura, concep aquest llibre com una declaració d’intencions: en la mesura en què la llengua materna és un aspecte crucial de la mateixa identitat, creu necessari acomiadar-se de l’anglés i utilitzar el kikuyu com la seua principal llengua de creació literària.

Dades pràctiques

  • Duració: 2 h.
  • Dirigit a: majors de 16 anys.
  • Els inscrits podran recollir un exemplar del llibre Descolonizar la mente en la recepció de l’IVAM a partir del 9 de desembre.

Relacionats

Poliglotia 21/22

01 nov. 2021 – 17 jun. 2022
AltresPoliglotiaIVAM Centre Julio González

Taller de Cal·ligrafia àrab

10 des. 2021
AltresTallersIVAM Centre Julio González

Poliglotia: portes obertes + concert de Dreamer Strings&Doudou Nganga

27 nov. 2021
AltresIVAM Centre Julio González