Conferència “En la mesura en què ja ha tingut lloc”, per Gary Hill

ConversesIVAM Centre Julio González

En el marc de l’exposició “Imaginaris mecànics i tècnics en la Col·lecció de l’IVAM”, l’artista Gary Hill impartirà una conferència en la qual compartirà amb el públic assistent les seues reflexions i investigacions entorn de la imatge i al mitjà del vídeo.

“Durant bastant temps he considerat el mitjà del vídeo com una espècie d’esdeveniment passat que ha sigut subsumit per l’espectacle, que incorpora una resolució cada vegada major, pantalles massives infinitament configurables i, en general, un so penetrant.

El llenguatge no és el virus. La imatge és el virus i no ve de l’espai exterior; és insidiosa i està a tot arreu, ací i ara.” Gary Hill

Bio
Des de principis de la dècada de 1970, Gary Hill (nascut en 1951 en Santa Mónica, Califòrnia) ha treballat amb una àmplia gamma de mitjans que inclouen l’escultura, el so, el vídeo, la instal·lació i la performance, produint una gran quantitat de vídeos monocanal, instal·lacions de mitjans mixtos i obres de performance. El seu explora una sèrie de qüestions que van des de la “fisicitat” del llenguatge, la sinestèsia i els enigmes perceptius fins a l’espai ontològic i la interactivitat de l’espectador.

S’han presentat exposicions individuals de la seua obra en museus de tot el món: El Centre Georges Pompidou, París; l’IVAM, València; el Museu d’Art Modern de San Francisco; el Museu Guggenheim SoHo, Nova York; el Museum für Gegenwartskunst, Basilea; el Museu d’Art Contemporani, Barcelona; el Kunstmuseum Wolfsburg; el Museum of Contemporary Art, Taipei i l’Henry Art Gallery, Seattle, entre altres.

Hill també ha col·laborat amb diversos artistes, particularment amb George Quasha i Charles Stein en la publicació An Art of Limina: Gary Hill’s Works & Writings. O en 1998 va col·laborar amb la coreògrafa Meg Stuart i la seua companyia de dansa “Damaged Goods” per a produir Splayed Mind Out, que es va representar més de 50 vegades a Europa, Sud-amèrica i els Estats Units.

El seu projecte més recent és un llibre, You Know Where I’m At and I Know Where You’re At, escrit en “col·laboració” amb l’esperit del nadiu americà Martin Cothren (1960 – 2016), i publicat per Dis Voir a París (2021).

Relacionats

Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM

11 mar. 2021 – 30 gen. 2022
Col·leccióIVAM Centre Julio González