El Pop en la Col·lecció gràfica del MBA

ExposicióIVAM Centre Julio González

L’IVAM acull l’exposició El pop en la col·lecció gràfica del MBA que podrà visitar-se fins al pròxim 20 de maig en la Sala de la Muralla del museu. La mostra, integrada per 53 obres pertanyents als fons del MBA, reunix obra gràfica d’alguns dels noms capitals del pop art nord-americà com Andy Warhol, Keith Haring, Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein, Pietro Psaier, Mel Ramos i Robert Indiana.

L’exposició, comissariada per Adriana Suárez, constituïx un recorregut per les diverses variants del pop art, des del seu començament amb artistes com Rauschenberg fins al seu desenrotllament més tardà en els anys huitanta amb creadors com el malaguanyat Haring.

La mostra, que reunix una selecció d’obres de la Col·lecció del Grup MBA, oferix la possibilitat de seguir la trajectòria de l’avantguarda artística del pop, el qual va trencar amb tots els cànons establits en el món de l’art i es va caracteritzar per les constants referències a la publicitat, al cartellisme, la societat de consum i a la producció en sèrie de personatges artístics. “La col· lecció es va iniciar pensant en la correspondència que hi ha entre una empresa l’èxit de la qual s’ha basat en el màrqueting, i un art caracteritzat per l’ús del màrqueting en la propaganda del grup”, segons assenyala la comissària de l’exposició Adriana Suárez.