Paco Caparrós

Jerogràfics fotogràfics

ExposicióIVAM Centre Julio González

La mostra Paco Caparrós. Jerogràfics fotogràfics, formada per 48 fotografies digitals en color i una videoinstal·lació sobre la ciutat de Nova York, pretén redibuixar el paisatge urbà, anestesiar la gràfica, construir una nova realitat transformada i metamorfosar el seu contingut en un gest graficolumínic a partir del qual es genera una nova imatge que, a manera de jeroglífic, desxifra un nou entorn inquietant i poètic.

Entre els plantejaments teòrics que configuren l’art modern, s’ha considerat el disseny com un dels mitjans que més eficaçment han difós el caràcter innovador i les aportacions dels corrents i tendències més avantguardistes. Des de començaments del segle XX, el disseny gràfic ha sigut un dels instruments culturals amb major poder de penetració per la seua gran incidència en la comunicació social.

El període àlgid en el disseny gràfic a València es va donar a mitjan els anys setanta, quan es va produir una immersió en la contemporaneïtat amb la recuperació d’una mentalitat oberta a l’exterior.

Paco Caparrós s’ha convertit al llarg de la seua dilatada trajectòria en un referent del disseny valencià, tant pel seu treball creatiu individual com per la capacitat de la seua empresa, Caparrós Comunicación, per a aglutinar un ampli col·lectiu de professionals de prestigi en els terrenys del disseny gràfic i industrial, l’edició, la fotografia industrial i publicitària, així com per incorporar els avanços tecnològics al servici de la comunicació en el seu sentit més ampli.