L’IVAM se suma a la celebració del Dia Internacional del Llibre amb activitats durant tota la setmana

El personal de la biblioteca de l’IVAM, que compta amb més de 45.000 documents, participa activament en esta Setmana del Llibre

Nota de premsa

Pdf Nota de Premsa Setmana del Llibre IVAM

València. Taules redones, la presentació d’una editorial independent, un seminari, una acció de Bookcrossing i l’oferta de 40 títols editats pel museu amb descomptes molt econòmics és el programa d’activitats que ha preparat l’IVAM amb motiu de la celebració del Dia del Llibre. El personal de la biblioteca de l’Institut Valencià d’Art Modern, que compta amb més de 45.000 documents, participa activament en esta Setmana del Llibre a l’IVAM.

El dia 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre, la biblioteca de l’IVAM participarà, juntament amb altres 53 biblioteques de museus i centres d’art de tot Espanya, en una iniciativa que “inundarà” les ciutats de llibres. Es tracta d’una acció denominada Bookcrossing, que pretén fomentar la lectura i que consisteix a “alliberar” fins a un total de 2.000 volums de diferents disciplines en llocs públics que van identificats amb el símbol internacional d’esta iniciativa, personalitzat per l’ocasió amb el logotip del museu. La Biblioteca de l’IVAM alliberarà una vintena d’exemplars. A més, s’exposarà en la zona d’accés al museu una selecció d’edicions especial d’art pertanyents als fons del museu: llibres d’artista, revistes-objecte o publicacions de les avantguardes històriques.

La taula redona Present i futurs del llibre tindrà lloc el dijous 23 d’abril a les 19:00h, en el saló d’actes de l’IVAM. Reunirà a l’editor Manuel Borrás, de Pre-Textos, al llibreter Sergio Adiego, de la Llibreria Valdeska, i a la responsable de la Biblioteca de l’IVAM, Eloísa García. El divendres 24 d’abril a les 18:30h, també al saló d’actes, la dissenyadora Sabina Alcaraz, l’arquitecte i escriptor Carlos Salazar, la directora de l’editorial Micromegas Marisol Salanova i la llibretera Inma Pérez conversaràn sobre Escriure, editar i vendre llibres d’art en una taula redona.

Des del dimarts 21 fins al diumenge 26 d’abril, l’IVAM ofereix fins a 40 catàlegs editats pel servei de publicacions del museu a preus d’entre 5 i 8 euros, que es podran adquirir en la tenda-llibreria o en la tenda on-line. Catàlegs com ara el de Gary Hill, el d’Ángeles Marco o el de Marjetica Potrc, entre d’altres.

El cartell com a arma política és el títol del seminari que tancarà esta Setmana del Llibre a l’IVAM i que inclourà les conferències d’Albert Forment i Patricia Molins, la projecció del curtmetratge El último abrazo de Sergi Pitarch Garrido i una taula redona.

Galeria