L’IVAM RENOVA EL CONSELL ASSESSOR AMB EXPERTS EN ART

Proposats per diferents entitats, assessoraran sobre compres i exposicions

Nota de premsa

NP Consell Assessor

El nou Consell Assessor de l’IVAM, format per cinc persones expertes en art modern i contemporani, s’ha reunit aquesta vesprada per a estudiar les adquisicions d’obres d’art d’enguany, les donacions i el programa d’exposicions de 2019 del museu. Els seus nous components són dues dones i tres homes: Lola Jiménez Blanco, Marta Gili, Pedro Azara, David Pérez i Álvaro Pons.

El canvi en la composició del consell es va dur a terme en aplicació de la nova Llei de l’IVAM 1/2018, de 9 de febrer reguladora de l’Institut Valencià d’Art Modern. En ella s’estableix que els membres del Consell Assessor es nomenaran a proposta de diferents entitats vinculades amb el món de l’art i la cultura, tenint en compte el Codi de bones pràctiques elaborat per la conselleria de Cultura.

Lola Jiménez Blanco ha sigut proposada per la conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Jiménez Blanco és especialista en art modern i professora titular de diferents matèries vinculades a aquesta temàtica en la Universitat Complutense de Madrid des de 1998. A més, ha exercit com a comissària d’exposicions en el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, la Fundació Mapfre o la Fundació César Manrique de Lanzarote, entre d’altres.

A proposta de les universitats públiques valencianes, s’incorpora al Consell Assessor de l’IVAM, David Pérez, catedràtic de la Universitat Politècnica de València. El seu treball investigador se centra en la teoria de l’art contemporani i l’estudi de les pràctiques conceptuals i postconceptuals. Ha participat en quasi 200 monografies i catàlegs, ha comissariat nombroses exposicions i va ser responsable del pavelló espanyol de la Biennal de Venècia de 1999.

Per la seua banda, Marta Gili, directora del museu Jeu de Paume de París, entra en el Consell Assessor proposada per l’Associació de Directores d’Art Contemporani d’Espanya (ADACE). Gili va ser anteriorment responsable del departament de fotografia de la Fundació La Caixa i ha exercit com a comissària en diverses exposicions de reconeguts artistes internacionals. És a més, col·laboradora dels diaris El País i El Mundo.

El Consell Valencià de Cultura ha proposat a Álvaro Pons Moreno per ser un dels experts més reconeguts en còmic a Espanya. És crític, comissari d’exposicions, autor de publicacions, així com professor Titular del Departament d’Òptica de la Universitat de València.

El cinqué vocal del nou Consell Assessor de l’IVAM és Pedro Azara, que s’incorpora a proposta de l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMED). Especialitzat en lles cultures del Mediterrani i l’Orient Mitjà i avalat per la seua trajectòria com a arquitecte, professor titular d’Estètica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i professor associat d’Estètica a l’Escola d’òptica de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha comissariat exposicions en el CCCB, el MACBA o el Caixa Forum de Barcelona i el de Madrid.

Durant la reunió, en què participen com a president i secretari, el director de l’IVAM i el subdirector de Col·lecció i Exposicions, s’ha debatut sobre les adquisicions del museu per a enguany, les donacions d’obres i sobre la programació expositiva del 2019. El seu dictamen, encara que no vinculant, es remetrà al Consell Rector, l’òrgan de govern del museu que té la potestat d’aprovar aquestes matèries.