L’IVAM proposa activitats infantils i visites a les exposicions durant les vacances de Pasqua

El museu, que roman obert en el seu horari habitual, organitza una programació especial en les seues seus de València i Alcoi

Nota de premsaIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González

NdP Pasqua a l’IVAM

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) prepara una programació especial amb motiu de les festes de Pasqua amb activitats per a famílies i públics de totes les edats. El museu romandrà obert en el seu horari habitual durant el període vacacional perquè els visitants puguen gaudir de les exposicions en les seues seus de València i Alcoi.

L’IVAM ofereix com a novetat, dins del programa Art i Context, una activitat titulada «Trash» en la qual l’artista Claudia Dyboski convida a l’escultor valencià Óscar Carretero a impartir un taller que analitzarà els materials i discursos que tots dos comparteixen en la seua pràctica artística. Es tracta d’un taller d’escultura amb materials reciclats i objectes trobats on proposen acostar-se a la producció artística sense recursos, sense pautes i sense tècnica.

L’activitat «Embolics i tapissos a la butxaca. Històries i dibuixos de drapet a partir de l’exposició Anni i Josef Albers. L’art i la vida, dirigida a famílies, part del treball artístic de Anni i Josef Albers per a reflexionar sobre la vida quotidiana i la presència quasi invisible, però determinant, dels objectes domèstics. Durant la visita els participants descobriran com el disseny impregna les nostres vides i els nostres records.

Les xiquetes i xiquets a partir de 4 anys podran participar en «Estampem Julio González. Espai d’estampació tèxtil i joc lliure», una activitat en la qual podran ‘personalitzar’ bosses de roba de l’IVAM amb segells i encunys que repliquen parts de les escultures de Julio González, visitar l’exposició d’aquest artista i completar el puzle en 3D A propòsit de Julio González, dissenyat per Dídac Ballester.

Seguint amb la programació especial de Pasqua, el dia 24 d’abril tindrà lloc «Art o gargot?». Un experiment creatiu pensat per a famílies en el qual s’utilitzarà la tècnica stop motion amb els esbossos ràpids i les pintures urbanes d’Ignacio Pinazo.

A través de «Juga a l’IVAM!» el museu valencià posa a la disposició del públic infantil els joguets dissenyats per Javier Molinero per a gaudir de manera autònoma en els espais del centre. Es tracta de vehicles de maneres impossibles amb els quals es podrà rodar pels espais exteriors del museu o jocs de puzle imantat per a muntar figures d’ocells autòctons valencians.

Activitats en IVAM Alcoi

La seu de l’IVAM a la ciutat alacantina presenta el taller «Traces presents» en el qual els assistents podran crear el seu propi conte familiar a través dels personatges i els escenaris presents en les obres de l’exposició «La fotografia al mig. Fotografia en la Col·lecció de l’IVAM des de 1950».

Visites comentades gratuïtes a les exposicions

A més d’aquestes activitats, les persones que s’acosten a l’IVAM per Pasqua podran participar de manera gratuïta en diferents itineraris o visites comentades a les exposicions «Final de partida. Jordi Teixidor», «Anni i Josef Albers. L’art i la vida» i «Zanele Muholi».

L’IVAM Centre Julio González acull altres mostres dedicades al disseny gràfic de la Ruta del Bakalao, a l’escultor Julio González i a l’artista Anna Boghiguian. El museu també exhibeix «El llibret de falla: una oportunitat cultural», un projecte que reuneix prop d’un centenar de llibrets, datats des de 1855 fins a l’actualitat, a manera de biblioteca efímera.

En IVAM Alcoi tindrà lloc una visita comentada a la mostra «Indústria/Matrius, Trames i Sons» el dia 16 d’abril a les 12 hores. I fins al 24 d’abril els visitants poden descobrir l’exposició «La fotografia al mig», que ofereix una nova lectura dels fons fotogràfics de l’IVAM amb artistes com Robert Frank o Cindy Sherman.

Galeria

Relacionats

La Pasqua a l’IVAM

14 abr. 2022 – 24 abr. 2022
AltresIVAM Centre Julio González