L’IVAM presenta la mostra documental Josep Renau i la Segona República

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatòria ‘Josep Renau i la República’_VAL

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, i la comissària i conservadora de l’IVAM, Irene Bonilla, presentaran el projecte expositiu Josep Renau i la Segona República el dimarts 11 de abril, a les 11’00h, amb un recorregut per la mostra en la Sala de la Biblioteca de l’IVAM.

Aquesta mostra documental repassa, amb fotografies, llibres, manuscrits i revistes procedents de l’Arxiu Renau i dels fons de l’IVAM, la trajectòria política i artística del valencià Josep Renau des del 1931 fina a la fi de la contesa civil. Renau va ser cartellista, il·lustrador, muralista, dissenyador i editor de revistes. A més d’aportar novetats estilístiques, va introduir la tècnica del fotomuntatge polític a Espanya i es va consagrar com a expert en la litografia i l’aerògraf.

La mostra revisa aquells anys convulsos que comencen amb la proclamació de la Segona República en els quals Josep Renau passa de ser un dissenyador políticament actiu, de clar llenguatge avantguardista, a ser nomenat Director General de Belles arts del Ministeri d’Instrucció Pública i Belles Arts en 1936.

Així mateix, es detalla la tasca realitzada per aquell departament en la salvaguarda i evacuació de les col·leccions artístiques abans dels bombardejos o el seu encàrrec a Picasso de la realització del Guernica per al pavelló espanyol de l’Exposició Internacional de París del 1937.

  • Dimarts, 11 d’abril, 11’00h

  • Sala de la Biblioteca de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118