L’IVAM presenta la intervenció Doble Y/O Nada de l’artista José Maldonado en l’IVAMLab

La proposta forma part de la línia L’IVAM Produeix que intervé sobre espais no habituals del museu

Nota de premsa

PDF NdP Intervenció José Maldonado en l’IVAM

València. L’artista José Maldonado presentarà demà dimecres 3 de maig, a les 19 hores, el projecte d’intervenció Doble Y/O Nada en l’IVAMLab, dins de la línia d’actuació artística denominada L’IVAM produeix. Es tracta de propostes que es conceben expressament per a espais del museu no habituals i s’exhibeixen durant un temps determinat.

Doble Y/O Nada de José Maldonado (Madrid, 1962) és un projecte de caràcter processual estructurat entorn de l’intent d’establir vincles estètics entre diverses tècniques i disciplines artístiques i la construcció de la narració d’un esdeveniment. El projecte s’estructura a través de tres recorreguts o línies argumentals, a partir de la pròpia expressió “doble o nada” vinculada al món del joc, les apostes i l’engany, però també al món matemàtic i formal.

Amb Doble Y/O Nada, l’artista José Maldonado es planteja, com a demostració del procés, la construcció d’una arquitectura de narració basada en relacions espai-temporals sobre una aproximació al Con de Llum del matemàtic rus Hermann Minkowsky. Durant sis mesos i cada quinze dies, l’artista ha incorporat a l’obra fets, reflexions, esdeveniments i experiències de vida mitjançant diversos post-it, els quals indiquen punts de rellevància o intensitat del període que abasta l’obra.

Dins de la línia d’actuació L’IVAM produeix, el museu pretén posar en valor projectes efímers amb artistes que realitzen una obra específica per a l’IVAM. La primera d’aquestes intervencions va córrer a càrrec de Cristina Lucas (Jaén, 1973) amb el projecte Box, una fotografia de l’interior d’un nínxol mortuori que ens endinsava en el món del transcendent, l’efímer, la imatge, el temps, la velocitat o l’universal.

Durant el 2017 estan previstes altres intervencions d’artistes amb l’objectiu d’ampliar els límits tradicionals del museu.