L’IVAM presenta el seu programa expositiu per 2017

El museu inaugurarà 13 mostres, dedicades a artistes com Anzo, Helena Almeida, Juana Francés o Joana Hadjithomas i Khalil Joreige

Nota de premsa

ndppost-livam-presenta-nova-programacio

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, han presentat hui als mitjans de comunicació el programa d’exposicions de l’IVAM per a l’any 2017.

El secretari autonòmic ha expressat la seua satisfacció “per com s’estan fent les coses a l’IVAM” i ha destacat que “el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, ha aconseguit dotar el museu d’una identitat específica en molt poc temps”. Girona ha assenyalat que l’IVAM ha programat per 2017 13 exposicions “que responen a quatre línies temàtiques: les vinculades amb el Mediterrani; les que incideixen en el coneixement de la Col·lecció; les englobades sota la denominació “l’IVAM produeix” i les anomenades “mitologies individuals”.

D’altra banda, el director de l’IVAM ha subratllat “el suport clar i permanent de la conselleria de Cultura a l’IVAM” i ha detallat els títols i el contingut de les mostres tant temàtiques com individuals que podran visitar-se a l’IVAM en 2017.

Artistes internacionals com Joana Hadjithomas i Khalil Joreige, Robert Frank o Helena Almeida, però també artistes valencians com Anzo o Juana Francés tindran un lloc destacat en el programa expositiu del museu del pròxim any. El còmic torna altra vegada a l’IVAM amb l’il·lustrador valencià Daniel Torres i es manté l’aposta per produir obres específicament per a la galeria 6 de artistes de mitja carrera com Xavier Arenós, Carmela García i Nico Munuera.

Una altra de les claus que marquen la línia expositiva de l’IVAM per a 2017 és la continuació per l’aposta de donar visibilitat a les dones artistes dedicant mostres individuals. Novament, així mateix, es fa un esforç per posar en valor l’extensa col·lecció del museu, en aquesta ocasió posant el focus en un moment històric i un estil molt concret, com va ser L’eclosió de l’abstracció. Aquesta mostra, segons ha explicat Cortés, “mostrarà una part de la gran riquesa pictòrica dels artistes de la Col·lecció de l’IVAM que han treballat l’abstracció”.

Tanmateix, el museu amplia les seues fronteres i surt de les galeries conegudes per estendre’s més enllà dels seus murs. Sota el títol de “l’IVAM produeix”, es conquistarà la façana del museu i s’intervindrà tant al Pati Obert (solar de l’IVAM) com l’interior del IVAMlab, per apropar la creació artística a tots els públics, treure l’art al carrer i incitar a traspassar l’entrada i descobrir les riqueses que l’IVAM guarda al seu interior.

El 2017 serà per a l’IVAM un any important per incidir en la seua identitat específica, col·laborar amb museus internacionals i insistir en donar-li importància als artistes, discursos i formes de fer que moltes vegades no han rebut l’atenció que mereixien.

EXPOSICIONS 2017

  • Imaginar el Mediterrani

Joana Hadjithomas i Khalil Joreige. Abril

En Rebel·lia. Narracions femenines en el món àrab. Setembre

(Congrés Internacional: Imaginar el Mediterrani. Setembre)

Península mora. Novembre

  • Estimar la col·lecció

Les constel·lacions de Julio González. Març

L’eclosió de l’abstracció. Juliol

Caso de estudio. Daniel Torres. Març

Caso de estudio. Robert Frank. Juny

Caso de estudio. Juana Francés. Novembre

  • L’IVAM produeix

Xavier Arenós. La presència i l’absència. Gener

Carmela García. Maig

Nico Munuera. Octubre

  • Mitologies individuals

Helena Almeida. Corpus. Febrer

Anzo. Juny