L’IVAM presenta el projecte expositiu Respiración artificial. Performance. Eco oscuro de Dora García i Peio Aguirre

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatoria Dora Garcia V

Valencia. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, presentarà als mitjans de comunicació el projecte expositiu Respiración artificial. Performance. Eco oscuro en una visita guiada juntament amb Dora García i Peio Aguirre, en què es representaran les performances concebudes per a la mostra, el dimecres 2 de març a les 11’00h.

Respiración artificial. Performance. Eco oscuro és un projecte de Dora García i Peio Aguirre realitzat específicament per a la Galeria 6 de l’IVAM, que es presenta en tres formats.

D’una banda, Respiración artificial és una performance realitzada en col·laboració amb els estudiants de la Facultat de Belles Arts de València, en el qual a partir de un diàleg pre-escrit entre dues persones es reconstrueix la ciutat de València tal i com va ser durant dos dies de l’octubre del 2015.

En segon lloc, Performance és l’activació, com a teatre llegit per estudiants de l’escola d’art dramàtic Off de València, d’un guió escrit per Peio Aguirre. En aquest guió, cinc personatges dramatitzen les idees sobre performance que han vingut intercanviant el propi Aguirre i Dora García en els últims set anys. Planteja la possibilitat d’un gènere batejat com a art-ficció.

Finalment, Eco oscuro és una novel·la escrita per Francisco Baena en la qual el treball de Dora García és un dels dispositius que determina les relacions d’uns personatges que tracen una història DavidLyncheana de substitució vital, pèrdua i impostura.

  • Dimecres, 2 de març, 11’00h 
  • Galeria 6 de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118