L’IVAM és la institució cultural més valorada del 2021 en la Comunitat Valenciana

El museu encapçala l'escalafó del millor de la cultura, segons els professionals enquestats

Nota de premsaIVAM AlcoiIVAM Centre Julio González

NdP Institució cultural més valorada 2021

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) se situa en el podi de les institucions i esdeveniments culturals més importants de la Comunitat Valenciana, segons l’Observatori de la Cultura corresponent a 2021 realitzat per la Fundació Contemporània. L’informe també designa a l’IVAM com la insígnia cultural de la Comunitat Valenciana, que correspon a la proposta més destacada segons els professionals d’aquest territori.

Al costat de l’IVAM, el llistat del millor de la cultura en 2021 es completa amb el Centre del Carme i Bombas Gens Centre d’Art, que ocupen el segon i tercer lloc. Russafa Escènica, Dansa València, el Palau de les Arts, Sagunt a Escena, la Fundació Bancaixa, el Museu de Belles arts i el Palau de la Música tanquen la nòmina dels 10 millors.
L’informe confirma així la programació de l’IVAM que en 2021 va albergar exposicions temporals d’artistes com a Bonica Hatoum o Josep Renau, que han sigut subratllades expressament en el rànquing.

El llistat s’ha elaborat a partir de les opinions de 358 professionals de la cultura, entre els quals es troben escriptors, actors, músics, arquitectes, responsables d’institucions culturals, productors o galeristes, que han respost entre desembre de 2021 i gener de 2022 a un qüestionari valorant diferents aspectes de l’activitat cultural.

A nivell nacional, el Museo Reina Sofia ha sigut el millor de 2021, seguit pel Museo del Prado i el Museo Thyssen-Bornemisza que ocupen la segona i tercera posició, respectivament. De nou dues institucions públiques de la Comunitat Valenciana com l’IVAM i el Centre del Carmen s’inclouen en el rànquing nacional del millor de la cultura, d’acord amb aquesta radiografia de les propostes culturals més importants de tot l’Estat. La relació es completa amb fins a 82 institucions i activitats.

Galeria