L’IVAM entre les 100 millors institucions culturals del món segons artfacts.net

Situant-lo en segona posició a Espanya, només per darrere del Museu Reina Sofía.

Nota de premsa

Aquest reconeixement ve de la ma del portal d’art ubicat a Berlín, Art Facts, que després d’analitzar dades d’uns 7.000 museus públics, 400 bienals, 2.300 fires d’art, 21.000 galeríes, 700.000 artistes i 800.000 exposicions per arreu de tot el món, ha situat a l’IVAM com la institució d’art número 36 en rellevància a l’àmbit mundial.

El MOMA de Nova York encapsala el ránking, i, entre les institucions espanyoles, el Museu Reina Sofía de Madrid, en el lloc 18, és el primer que apareix al llistat, seguit per l’IVAM, en el 36. Altres entitats museístiques espanyoles apareixen al llistat a major distància de l’IVAM, com el CGAC de Santiago de Compostela al 46 o el MACBA de Barelona al 76.

Artfacts.net inclou, a més a més, una fitxa de l’IVAM en la qual es donen a conèixer els millors artistes de la seua col.lecció amb noms com: Gerhard Richter, George Baselitz, Robert Frank, Richard Hamilton, Tony Smith, Joaquín Sorolla, Manolo Valdés o Markus Lüpertz.

Així mateix, és possible vore una sel.lecció d’exposicions des de la seua fundació a 1989, així com consultar altres museus internacionals que han exposat obra de la col.lecció de l’IVAM, com per eixemple el MOMA de Nova York, el Museu Reina Sofia de Madrid o la Galería Malborough Contemporary.

Considerada com la base de dades possiblement més extensa de exposicions d’art contemporani del món, te com objectiu mostrar la història de l’art Considerada com la base de dades possiblement més extensa de exposicions d’art contemporani del món, te com objectiu mostrar la història de l’art modern com una història de l’activitat expositiva dels artistes i no tant per la cotització de les seues obres. En eixe sentit, una de les finalitats és fer seguiment d’aquesta activitat dels creadors, motiu pel qual es va convertir en referència per als agents de l’àmbit artísti, permitnt conèixer la seua trajectòria.

El director de l’IVAM, Jose Miguel G. Cortés, ha destacat l’importància d’aquest reconeiximent de la mà d’un portal internacional d’aquest prestigi, el que contribueix a projectar el coneixement de la tasca museística i educacional del centre, així com a convertir-lo en un dels museus d’art modern i contemporani d’obligada visita a l’àmbit internacional.

Cortés ha afegit que la posada en valor del museu per part d’artfacts.net ve a reconèixer igualment el treball de l’equip del museu, la rellevància de la seua col.lecció i de les exposicions temporals per a ser gaudides i divulgades, tant per professionals de l’àmbit de l’art, com pels ciutadans i visitants de València.

Galeria