L’IVAM celebra el seu 35 aniversari amb entrada gratuïta i activitats especials este cap de setmana

Nota de premsaIVAM Centre Julio González
  • El museu obsequiarà el públic visitant amb cartells de la col·lecció de l’IVAM
  • Performance, trobades, visites i accions sonores copen la programació este cap de setmana

L’Institut  Valencià d’Art Modern (IVAM) celebra el seu 35 aniversari amb entrada gratuïta i activitats especials al llarg del cap de setmana, entre les quals destaca el concert, este divendres, de Niño de Elche i Xisco Rojo.

L’artista flamenc presenta les 15 cançons originals que ha compost inspirades en 15 obres de la col·lecció de l’IVAM. El seu treball s’emmarca dins de l’exposició ‘popular’, composta per més de 1.500 peces de la col·lecció. Prèviament al concert, el comissari de ‘popular’, Pedro G. Romero, oferirà una visita especial a la mostra.

El dissabte i el diumenge, l’IVAM obrirà les portes de manera gratuïta i obsequiarà els seus visitants amb un cartell amb obres dels seus fons, entre les quals es troben una de les obres més emblemàtiques de Julio González, ‘Dona davant l’espill’, o un cartell d’Equipo Crónica, entre altres.

A més, en el marc d’esta celebració l’IVAM activarà diverses de les seues exposicions i programes. Així, el dissabte dins del programa Art i Context es podrà disfrutar d’una trobada i d’una actuació de DJ Detweiler. També este dissabte l’artista Mar Reykjavik oferirà la seua performance ‘A gap between two adjacent teeth / Una font raja’ que forma part de la mostra ‘Escena I. Fer paisatge’.

El diumenge, les activitats s’iniciaran amb una visita especial de Rafa Barber a esta mateixa exposició i, a continuació, la primera sessió del taller ‘Així vibra un museu’ amb ‘Fer paisatge’, de la ballarina i mediadora Laura Ramírez, una acció sonora i corporal dirigida a públic familiar amb la qual l’artista convidarà a desafiar els ressons, sons i vibracions de les obres de l’exposició i del mateix museu, des del cos.

L’aniversari de l’IVAM es convertix així en un festeig que s’obri a tota la ciutadania i que celebra la capacitat de la institució de consolidar-se, reinventar-se i créixer des de la seua obertura en 1989 fins a l’actualitat.

Galeria

Relacionats

Concert de Niño de Elche i Xisco Rojo. En el marc de ‘popular’

16 feb. 2024
MúsicaIVAM Centre Julio González

popular

05 oct. 2023 – 14 abr. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

Escena I. Fer paisatge

15 feb. 2024 – 19 mai. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González