L’IVAM Alcoi proposa una experiència immersiva a través de les arts escèniques en la seua exposició ‘Un contínuum comú’

La companyia alacantina El Conde de Torrefiel posa veu i moviment a les obres d’art de la col·lecció de l’IVAM

Nota de premsaIVAM Alcoi
  • La companyia alacantina El Conde de Torrefiel posa veu i moviment a les obres d’art de la col·lecció de l’IVAM
  • L’acció es desenvolupa aquest dissabte junt amb la presentació de la publicació de l’exposició i una visita guiada que s’estendrà des de l’IVAM Alcoi fins al museu arqueològic Camilo Visedo Moltó

València (01.03.23). L’Institut València d’Art Modern (IVAM) proposa aquest dissabte en la seua seu d’Alcoi una experiència immersiva a través de les arts escèniques en la seua exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’. La peça és obra de la companyia alacantina El Conde de Torrefiel, que posarà veu i moviment a obres de la col·lecció de l’IVAM.

En la proposta ‘Si el meu cos esta nit parlara’, uns auriculars permeten aïllar de manera individual els visitants per a introduir-los en un espai teatral, guiats per un ambient sonor i la veu de l’actriu alcoiana Anaïs Doménech. La intenció és resignificar l’objecte contemporani, convidar a observar els conceptes de temps i contemporaneïtat encriptats en els objectes que habiten aquesta mostra. En aquesta, peces de diferents procedències i temps convergeixen en un mateix espai, l’IVAM Alcoi, i en un mateix temps, l’obra teatral.

La proposta, que tindrà lloc aquest dissabte 4 de març a l’IVAM Alcoi en dos horaris (11.30 h i 16 h), forma part d’una jornada en què el museu presentarà també la publicació editada amb motiu de l’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’, per part de la seua comissària, Diana Guijarro, a les 17 hores.

El programa es completa amb l’activitat ‘Més enllà de les sales. Descentrar l’objecte’, a càrrec d’Eva Bravo i Tono Vizcaíno. Una visita comentada que busca connexions entre la pràctica arqueològica i la contemporaneïtat, dos termes aparentment contradictoris, però que permeten múltiples trobades, a través d’una selecció de peces de l’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’ i les obres exhibides al Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó.

Les diferents accions, dissenyades específicament per a l’exposició, busquen sumar noves lectures a la mostra, des de la investigació i la mirada dels i les creadores convidades.

Un contínuum comú indefinidament llis
L’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’, que es podrà veure fins al 23 d’abril, s’endinsa en la Col·lecció de l’IVAM per a projectar altres mirades cap a l’àmbit contemporani, convidant a abordar les peces des d’una perspectiva molt més àmplia i complexa. La mostra reuneix un total de 117 obres, entre les quals es poden trobar pintures, fotografies, escultures, vídeo i instal·lació d’artistes com ara Bruce Nauman, Julio González, Sonia Delaunay, Marcel Duchamp, Grete Stern, Dan Graham, Richard Prince o Sanja Ivekovic, entre altres.

Galeria

Relacionats

Si el meu cos esta nit parlara. El Conde de Torrefiel

04 mar. 2023
EscèniquesVisitesIVAM Alcoi

Un contínuum comú indefinidament llis

10 jun. 2022 – 23 abr. 2023
Col·leccióIVAM Alcoi