L’IVAM acomiada l’exposició de Teresa Lanceta, pionera de l’art tèxtil contemporani

La mostra, que es clausura el 16 d’abril amb un recorregut dirigit a famílies, és la major retrospectiva de la seua obra després del seu pas pel MACBA

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

València (04.04.23). L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) acomiada el pròxim 16 d’abril l’exposició ‘Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert’. La mostra, que es va prorrogar durant dos mesos, es clausura aquest diumenge 16 d’abril a les 18 h amb una activitat especial que té per títol ‘El tapís que volia ser una altra cosa’.

Es tracta d’un recorregut dirigit a famílies amb l’objectiu de descobrir l’univers creatiu de Teresa Lanceta revisant conceptes molt presents en la seua obra, com col·lectivitat i autoria, art i artesania o la importància de l’oralitat i la biografia.

L’exposició de Teresa Lanceta, comissariada per Nuria Enguita i Laura Vallés Vílchez, proposa un viatge de textures, formes i colors a través de la trajectòria d’aquesta creadora, pionera en l’art tèxtil. Una cartografia personal que entremescla teixit i vida, traslladant-nos des del Raval de Barcelona fins a l’Atles Mitjà al Marroc, passant per la catifa espanyola del segle XV o la memòria de la Guerra Civil emmagatzemada en objectes quotidians.

Després del seu pas pel Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la mostra va arribar a l’IVAM, on s’ha exposat des del 6 d’octubre de 2022. Durant aquests mesos, milers de persones han visitat l’exposició, seleccionada com un dels projectes més destacats de 2022 pels mitjans especialitzats.

Galeria

Relacionats

Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert

07 oct. 2022 – 16 abr. 2023
BibliotecaExposicióIVAM Centre Julio González