L’Institut Valencià d’Art Modern obri les portes este Nadal als bebés en el seu taller ‘Juguetoría’

Nota de premsaIVAM Centre Julio González
  • Esta activitat, orientada principalment a xiquets de 0 a 5 anys, es realitza fins al 7 de gener en l’IVAMlab2
    Els més menuts poden experimentar amb construccions, llums, textures i posicions a través del joc lliure i desestructurat

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) obri les portes este Nadal als bebés amb una nova edició del seu taller ‘Juguetoría’, una factoria d’objectes, espais i experiències de joc en l’IVAMlab2. Principalment dirigit a xiquets de 0 a 5 anys, el taller el pot gaudir qualsevol persona.

Després d’una primera experiència este estiu, en la qual van participar 5.000 persones, ‘Juguetoría’ hi torna, i s’instal·la definitivament en la programació educativa de l’IVAM.

El taller estarà obert tots els matins nadalencs des del 23 de desembre fins al 7 de gener, de manera gratuïta i amb reserva prèvia, en sessions d’una hora. Durant el curs escolar, el taller viatjarà per les escoles infantils oferint una formació específica al professorat sobre esta activitat de percepció, exploració i joc lliure en la primera infància.

Com a novetat, la nova col·lecció de joguets, dissenyada específicament per a l’IVAM per Sara San Gregorio i Alicia Gutiérrez, convida a explorar amb llum, reflexos, volum, textures, rotacions, posicions, mirades o construccions. Els objectes estan disposats en l’espai perquè l’experimentació aparega de manera natural i la trobada succeïsca de manera espontània.

‘Juguetoría’ s’emmarca dins del projecte ‘Juga l’IVAM!’, amb el qual el museu situa la primera infància com a protagonista oferint-li un espai propi. La intenció és generar una connexió amb l’art contemporani des dels primers anys de vida.

A més de ‘Juguetoría’, l’IVAM proposa este Nadal més d’una vintena de tallers, activitats i activacions amb les quals acostar-se al seu programa expositiu, i una nova proposta del seu Estudi Obert amb el dibuixant valencià Carlos Maiques.

Galeria