L’Institut Valencià d’Art Modern celebra la Nit de l’IVAM amb activitats fins a la mitjanit

Hi haurà conferències, lectura teatralitzada de poemes i concert en directe d’Alberto Montero

Nota de premsa

Ndp_La-nit-delivam

València. El pròxim divendres 16 de desembre l’Institut Valencia d’Art Modern celebra ‘La Nit de l’IVAM’. Des de les set de la vesprada fins a passada la mitjanit, hi haurà conferències, teatre i música en directe d’un DJ. Una nit oberta al públic, que comptarà amb la col·laboració de cerveses Ámbar, amb la qual el museu vol agrair el suport rebut aquest 2016.

Obrirà l’esdeveniment, a les 19 hores, la conferència de Griselda Pollock, reconeguda experta en feminisme i història de l’art, procedent de la Universitat de Leeds. La xarrada vinculada a la Càtedra d’Estudis segles XX i XXI du per títol Concentrationary Cinema, Concentrationary Memories, Concentrationary Imaginaries: Totalitarian Legacies and Cultural Resistance. Pollock és una gran coneixedora de l’art contemporani, les recerques de la qual indaguen en les causes de l’escassa presència d’obres de dones artistes en els museus, i en les complexes relacions entre la feminitat, la modernitat, la psicoanàlisi i la representació.

A la mateixa hora s’emetrà en directe des de el hall de l’IVAM el programa El ojo crítico de Radio Nacional, RNE, amb entrevistes a les artistes Carmen Calvo i Ángela García, l’expert en còmic, Álvaro Pons, i el director del museu, José Miguel G. Cortés.

A les 20.30 hores l’actor Ximo Solano durà a terme una lectura teatralitzada del llibre Poeta en Nueva York de Federico García Lorca en les galeries on s’exhibeix l’exposició Perdidos en la ciudad. La vida urbana en la col·lecció de l’IVAM. Així mateix totes sales, com cada divendres, romandran obertes al públic fins a les 9 de la nit, amb entrada gratuïta de 19:30 a 21 hores.

La festa continua a les 22.30 hores amb el concert d’Alberto Montero, música pop d’un artista valencià que ha actuat en festivals com ara el Primavera Sound o el Festival Internacional de Benicàssim. Per últim, el DJ Marcos Rubio, de La línea del cielo, serà l’encarregat de tancar l’esdeveniment.

Relacionats

Nit de l’IVAM 2016

16 des. 2016
AltresIVAM Centre Julio González