IVAM presenta el seminari ‘Quines imatges necessitem per a una època de crisi?’

Intervenen Peio Aguirre, Jordi Costa, Mercedes Álvarez, Dora García, Mira Bernabeu i Iván de la Nuez

Nota de premsa

València. L’IVAM presenta dissabte que ve 31 de gener a les 11’00h el seminari ‘Quines imatges necessitem per a una època de crisi?’ en el qual participen els crítics d’art Peio Aguirre i Iván de la Nuez, els artistes Dora García i Mira Bernabeu, el crític de cinema Jordi Costa i la cineasta Mercedes Álvarez.

En una època on les imatges han esdevingut el fil textual de les nostres vides, el seminari planteja una pregunta a propòsit de la necessitat de quines imatges. A la tan present qüestió de la crisi financera i social, se li uneix una altra: la que planteja quines imatges podrien considerar-se avui dia les que marquen la seua època i, més encara, en quina mesurada aquestes imatges estan o no relacionades amb l’art visual.

Si l’art tradicionalment ha generat els símbols de la seua època, que s’han convertit finalment en icones, quin és el paper que pot exercir l’art visual avui per a seguir demostrant-se necessari mentre que generador dels símbols de la seua contemporaneïtat? Seguim necessitant imatges? I si és així, quin pot ser el marc concret de la seua influència, al marge de l’especialització estètica del seu propi àmbit? El repte dels creadors contemporanis, en aquest sentit, es presenta titànic, doncs han de seguir aportant els criteris i el contingut perquè les imatges de la seua contemporaneïtat seguisquen resultant atractives i, al mateix temps, no queden soterrades per milions i milions de pantalles que multipliquen el nombre d’imatges per segon.

L’entrada en el saló d’actes de l’IVAM és lliure fins a completar aforament.

PROGRAMA

11’00: Presentació del Seminari a càrrec del Director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés

11’30: Conferència de Peio Aguirre. “Ruptura d’imatges en un temps crisi”.

12’30: Conversa amb Jordi Costa i Mercedes Álvarez.

15’30: Conversa amb Dora García i Mira Bernabeu.

16’45: Conferència d’Iván de la Nuez

Galeria