Els artistes del Centre Plácido Domingo acosten la lírica als visitants de l’IVAM

La soprano Míriam Zubieta i el baríton Michael Borth, acompanyats al piano per Aida Bousselma, han interpretat cançons i àries d'òpera davant de més de 200 persones

Nota de premsa

Els cantants del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo han oferit la seua primera actuació davant dels visitants de l’Institut Valencià d’Art Modern-IVAM, que han pogut disfrutar d’un recital gratuït de 45 minuts.

Acompanyats al piano per Aida Bousselma, la soprano Míriam Zubieta i el baríton Michael Borth han interpretat un programa amb cançons i àries de compositors com ara Benjamin Britten, Claude Debussy, Ottorino Respighi i Richard Strauss, entre altres, que han presenciat més de 200 persones.
L’actuació s’emmarca dins de les activitats previstes en el conveni entre l’IVAM i el Palau de les Arts Reina Sofía, dos dels referents culturals de la Comunitat Valenciana a escala nacional i internacional.

La cessió de les instantànies del fotògraf alemany Herbert List que servixen com a imatge a les diferents propostes artístiques de la Temporada 2015-2016 de les Arts va marcar l’inici de les col·laboracions entre ambdós institucions.

A més, des del passat 2 d’octubre fins al 16 de juliol de 2016, diferents espais de l’interior i l’exterior de les Arts acullen una mostra de huit escultures especialment significatives en la col·lecció de l’IVAM, d’autors tan rellevants com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Martín Chirino, Tony Smith, Richard Serra o Jaume Plensa.

Així mateix, ambdós institucions iniciaran una política de comunicació en comú, que els permeta multiplicar la seua visibilitat i la seua afluència de públic. Entre les propostes s’inclouen compartir enllaços en les pàgines web respectives i intercanvi de suports publicitaris. A més, en els entreactes de les representacions operístiques, es projectaran diverses imatges de la col·lecció de l’IVAM amb l’objectiu d’incidir en l’estreta relació de pintura o escultura amb la música o les arts escèniques.

Entre altres de les actuacions conjuntes, l’intendent Davide Livermore participarà el pròxim 1 de novembre en l’IVAM en l’homenatge a Pier Paolo Pasolini, amb motiu del 40 aniversari de l’assassinat del poeta, escriptor i director de cine italià.

Galeria