El restaurant de l’IVAM reobri les portes al públic

Mascaraque renova la seua oferta gastronòmica

Nota de premsa

El restaurant de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) que dirigeix el xef José Luis Mascaraque reobri les portes divendres que ve 5 de juny amb una nova carta, més espai per als comensals i una terrassa renovada. La proposta culinària de Mascaraque IVAM aposta per una cuina fresca i creativa, amb unes receptes executades amb llibertat i inspiració i un gran respecte pels productes.

Amb motiu de la reobertura, el xef José Luis Mascaraque ha buscat desenvolupar un concepte molt diàfan que presenta un producte ben treballat, de molt bona qualitat, que juga amb els colors, textures i ingredients i amb un toc internacional. Així, la carta, disponible en la web de l’IVAM, ofereix plats imprescindibles com els ‘rigatons’ amb ‘boletus’ a la crema de parmesà trufada, el ramen amb ‘noodles’ de vegetals, un ‘poke-bowl’ de tonyina marinada amb base d’arròs, el saltat de verdures ‘thai’ al wok amb polp, l’arròs de ‘boletus’ i calamarons o la fideuà de gambots.

El restaurant reprén la seua activitat amb totes les garanties higienicosanitàries per a preservar la salut tant dels comensals com de l’equip que treballa de dimarts a diumenge en el local. L’obertura de l’establiment permet acollir el 40 % del seu aforament a l’interior i un 50 % a la terrassa, es promou la reserva prèvia i s’ha de complir una distància de 2 metres entre taules, entre altres mesures. Els Amics de l’IVAM tenen un 10 % de descompte en el restaurant Mascaraque.

Cuina d’avantguarda i art modern i contemporani

L’experiència culinària a l’IVAM es pot combinar amb la visita gratuïta a les seues exposicions. En aquests moments en les seues diferents galeries els visitants poden gaudir de les mostres de Julio González o Ignasi Pinazo, de les exposicions temporals dedicades a Miquel Navarro o Jorge Peris i les col·lectives sobre la ‘Contracultura a València’ o els ‘Orientalismes’, amb obres d’artistes com Picasso, Matisse, Klee, Macke, Goya o Sorolla.

El xef, mestre i emprenedor José Luis Mascaraque va començar d’ajudant de cuina en el restaurant Jokey de Madrid, va treballar a l’hotel Ritz durant onze anys més i als magatzems Harrods de Londres com a xef del restaurant espanyol. Actualment comparteix el seu coneixement en l’àrea de la formació de personal de cuina en escoles i assessoraments, a més de gestionar el restaurant de l’IVAM a València. L’estil de Mascaraque respon a l’herència de la ‘nouvelle cuisine’ francesa, que es fusiona amb les aportacions gastronòmiques de les últimes dècades.