L’IVAM acull unes jornades dedicades a la reflexió sobre la creació en la dansa

‘Motors de creació és un projecte dirigit tant a professionals com a persones interessades en les arts en moviment

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

L’IVAM acull del 23 al 26 de novembre el projecte ‘Motors de creació’ en el qual artistes de dansa mostraran els seus processos de creació, en col·laboració amb l’Associació de Professionals de Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV). Aquesta iniciativa està dirigida tant a professionals de la dansa i les arts escèniques com a persones interessades en les arts en moviment.

Les activitats de ‘Motors de Creació’ s’articulen a partir del diàleg entre el comissari del projecte, Santiago Ribelles, i els artistes seleccionats per a l’edició: d’una banda, la creadora i intèrpret Julia Irango i l’arquitecte Jorge Nieto, i d’una altra, el coreògraf i performer Norberto Llopis. Aquests autors han realitzat residències artístiques en l’entorn rural de la Casa Gran de Faura com a part del programa.

Després de la jornada inaugural, Norberto Llopis impartirà una conferència-performance el 24 de novembre. L’endemà Jorge Nieto i Julia Irango esbossaran un dibuix de la seua convivència transdisciplinària i artística en comú. Al costat d’ells, s’ha establit també un diàleg amb Azkona & Toloza, artistes seleccionats en l’edició catalana de ‘Motors de creació’, que culminarà en una conferència performativa el 25 de novembre.

‘Motors de Creació’ va sorgir l’any 2019 de la mà de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC). Després de tres edicions, el programa arranca per primera vegada en la Comunitat Valenciana i en l’IVAM, que té entre els seus objectius potenciar els processos d’investigació i creació, i posar en el centre les arts del moviment.

L’objectiu de l’activitat és “generar un espai d’estudi on compartir i reflexionar sobre les eines que s’usen a l’hora de crear i que ha permés, fins al moment, construir un dibuix d’afectes, interessos i procediments heterogenis que en posar-los junts s’assemblarien a un monstre, posant en relleu la complexitat i varietat de perspectives que trobem en els processos de creació”, explica Santiago Ribelles.

Amb aquest projecte, la APDCV “continua treballant en dues de les línies que la vertebren: oferir recursos i oportunitats a les creadores valencianes i treballar en xarxa a nivell estatal possibilitant el compartir treballs i processos en altres territoris”, afig Ana Henar, de APDCV.

Les activitats de ‘Motors de Creació’ són gratuïtes fins a completar aforament. Més informació i
consulta del programa en el web de l’IVAM.

Galeria