DOSSIER: LA CIUTAT IMAGINADA

Dossier

DOSSIER La Ciudad Imaginada

L’IVAM presenta el projecte La Ciutat Imaginada que proposa a 10 artistes reflectir la seua ciutat imaginada en grans cartells en les parades d’autobusos i opis de València i Alcoi. Es tracta d’una proposta pensada des de la fabulació crítica per a inventar nous imaginaris sobre nosaltres mateixos, per a “fer nous mons”. L’objectiu del projecte és reflexionar sobre el concepte de ciutat fora dels murs del museu, portant la creació artística als espais públics.

Els artistes que participen en el projecte, pertanyents a una mateixa generació i procedents de diferents parts del món, són Basma Alsharif, Ben Russell, Ad Minoliti, Iván Argote, Cristina de Middel, Nuria Fuster, David Ferrando Giraut, Daniel Steegmann Mangrané, Rosell Meseguer y Regina de Miguel.

El projecte, comissariat per Johanna Caplliure, presa com a inspiració l’expressió “fer món”. Una noció que va desenvolupar el pensador alemany Martin Heidegger en el seu projecte filosòfic a mitjan segle xx. En ell ve a dir que el món és el que ocorre. Aquesta noció dóna compte de l’existència de l’ésser humà en un món en plena acció i constant transformació.

Galeria