Dia dels museus a l’IVAM: visites guiades i accés gratuït del divendres 18 al diumenge 20

Conexions en directe a través de les xarxes socials completen el programa d'activitats

Nota de premsa

Nota Activitats Dia Museus

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que enguany porta per lema ‘Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics’, l’IVAM ha programat un ampli programa d’activitats des del dijous 17 de maig i durant tot el cap de setmana. El programa arrencarà el dijous a les 19 hores, amb la conferència i inauguració d’una nova mostra dedicada a Pinazo: L’esplendor d’una època. Ignacio Pinazo en la col·lecció de l’IVAM.

El museu obrirà el divendres ininterrompudament durant 14 hores, des de les 10 del matí fins a mitjanit. A més, l’accés serà gratuït tant divendres 18, com el dissabte 19 i el diumenge 20 de maig.

En línia amb la temàtica de la hiperconnexió, al llarg del matí del divendres 18 es realitzaran connexions en directe a través de la pàgina de Facebook de l’IVAM per donar a conèixer alguns dels aspectes més desconeguts de la feina al museu. En ells participaran persones que desenvolupen la seva tasca en diferents departaments, com restauració, seguretat, registre o biblioteca.

A les 19 hores de divendres, hi haurà visites guiades simultànies a les set mostres en marxa al museu: Joan Miró. Ordre i desordre, Cas d’estudi: Ródtxenko, L’esperit d’una època. Ignacio Pinazo en la col·lecció de l’IVAM, A contratemps. Mig segle d’artistes valencianes 1929-1980, Federico Guzmán, a la vora del món, L’eclosió de l’abstracció i Les constel·lacions de Julio González. L’actriu Rosana Pastor, els artistes Artur Heras i Javier Calvo, la crítica d’art Áurea Ortiz, el professor Anacleto Ferrer o els periodistes Lola Bañón i Eugenio Viñas, persones relacionades amb el món de la cultura, faran cadascun un recorregut en el que donaran la seua visió personal sobre les exposicions. En acabar, Cervezas Ambar oferirà al públic una degustació dels seus productes.

Dissabte a les 18 hores i diumenge a les 11, s’han programat visites guiades a la nova exposició de Pinazo, per a les que no es requereix reserva prèvia. Només cal presentar-se al taulell d’atenció del museu 15 minuts abans de la visita.
Paral·lelament, i dins de la programació del Festival 10 sentits, a les 18 hores de dissabte, es projectarà a la sala d’actes la pel·lícula Mr. Gaga, de Tomer Heymann sobre la vida d’Ohad Naharin, creador del llenguatge de moviment Gaga, i el diumenge a les 12 hores, Ariadna Monfort impartirà una masterclass de Gaga.

Com a activitat enfocada a famílies i públics de totes les edats, el museu ofereix, el diumenge 20 a les 12 hores, el taller vinculat a l’exposició Joan Miró. Ordre i desordre, Projecte Ubú. Aquesta activitat inclou una visita a la mostra que permet aproximar-se a una selecció d’obres de Miró i un temps posterior de creació artística centrat en els seus elements escenogràfics. Cal inscripció a través del correu electrònic didactica@ivam.es.