L’IVAM proposa un club de «Lectura Mutant» entorn de les exposicions

L'objectiu és compartir obres literàries, musicals o audiovisuals sobre les mostres i generar noves lectures que van canviant

Nota de premsa

NdP Lectura mutant

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) proposa un club de lectura per a compartir obres literàries, musicals o audiovisuals entorn de les exposicions del museu i generar una «lectura mutant». L’objectiu és trencar el concepte tradicional de llegir un llibre en soledat per a generar noves lectures històriques, artístiques, socials o polítiques que van mutant.

Les sessions, dinamitzades per Lletra Salvatge (David Marote & Víctor Navarrete), comencen el dimecres 1 de desembre amb el taller «What’s in the f***ckin’ box». Les activitats s’organitzen al voltant d’unes caixes en les quals cap qualsevol tipus d’inspiració, suggeriment o influència sobre les exposicions, ja siguen revistes, catàlegs, llibres, DVD’s… La dinàmica de les sessions, que arranquen amb una jornada dedicada a la mostra «Un exercici de violència. Guillermo Ros», consisteix en una posada en comú sobre el contingut de la caixa, que no és necessari haver consultat prèviament.

Per a Sonia Martínez, directora adjunta de l’IVAM, «el Grup de Lectura Mutant forma part de les accions de visibilització del museu com a espai de pensament, creació i trobada a través i a partir de la paraula». En aquest sentit, ha destacat que «entenem la biblioteca i centre de documentació de l’IVAM com un dels pilars de la institució. Potenciar els seus usos i actualitzar els seus fons a partir de la connexió amb altres materials i imaginaris creiem que és una de les vies per a començar a multiplicar la seua presència».

Amb motiu del projecte s’habilitarà una plataforma digital que servirà com a repositori de les sessions i que funcionarà com a memòria digital comuna de referències transmèdia. En finalitzar els tallers s’editarà una publicació amb el material treballat. Participar en el Grup de Lectura Mutant és gratuït i requereix inscripció prèvia a través d’ivam@consultaentradas.com o en el telèfon 976004973 (dilluns a dissabte de 9 a 20h).

Galeria

Relacionats

Grup de Lectura Mutant, a partir de l’exposició “Zanele Muholi”

01 des. 2021 – 30 jun. 2022
AltresIVAM Centre Julio González