Ruta gràfica

El disseny del so de València

ExposicióIVAM Centre Julio González

Ruta Gràfica. El disseny del so de València és una exposició que busca radiografiar un dels aspectes menys coneguts entorn de l’escena clubbing generada i desenvolupada a la ciutat entre els anys huitanta i noranta: la cartelleria i el disseny gràfic.

El seu objectiu és oferir un relat unificador sobre l’evolució del disseny gràfic entorn del que popularment es va denominar Ruta del bacalao, i fer-ho transitant un recorregut que parteix de la tradició valenciana del còmic i la iŀlustració, entronca amb l’arribada de la modernitat musical i estètica al nostre país en els anys huitanta, i desemboca en les tècniques digitals que van definir l’última etapa del fenomen. Un itinerari la proposta del qual s’exposarà per mitjà de nombroses entrevistes personals fetes a diferents agents vinculats amb el procés de disseny (dissenyadors / artistes, impressors i gestors culturals), juntament amb una selecció de la cartelleria i el marxandatge paradigmàtics de l’època.

Ruta Gràfica pretén oferir un discurs coherent sobre els inicis, el desenvolupament i la conformació d’una estètica i un imaginari molt particulars nascuts a València, i alhora reivindicar la seua notable vàlua artística i cultural.

Videos