Respiración Artificial

Performance

Exposició
  • Performance -> tot els divendres de 17:30 a 19:30h. Es tracta d’una lectura teatralitzada d’un guió escrit per Peio Aguirre. Realitzada per estudiants de l’escola de teatre OFF de València.
  • Respiración artificial -> dissabtes i diumenges de 12:00 a 19:00h. Text realitzat pels participants del taller de Dora García de la UPV i per l’artista. Part dels participants en l’esmentat taller realitzen la performance.

Respiración artificial. Performance. Eco oscuro és el triple títol del projecte específic proposat per a l’IVAM per Dora García en col·laboració amb Peio Aguirre. Naix d’una llarga conversa entre Aguirre i García iniciada en el 2009 sobre la naturalesa de la performance, de l’actuació, dels dobles, de les personalitats múltiples, dels daimons, els fantasmes i les veus, de la representació, sobre la transmissió del coneixement i de l’experiència.

Respiración Artificial serà una performance realitzada en col·laboració amb alumnes de la Facultat de Belles arts de la UPV. A partir d’un text elaborat en un taller sobre una experiència col·lectiva de deriva en la ciutat de València, construiran el script de la performance que tindrà lloc en l’IVAM durant els dies de l’exposició.

A la vegada, Performance,  és un script per a teatre llegit, escrit per Peio Aguirre, que compta amb diversos personatges. Pot entendre’s com un assaig permanent i com una obra de teatre en temps real. Es presenta sobre una taula amb tantes còpies com a personatges apareixen en el text; periòdicament, una sèrie d’actors activen la peça.

I Eco oscuro és una novel·la de Francisco Baena, escrita en 2015 i encara inèdita, que reflexiona sobre la possibilitat de la modificació del real per la ficció i és també un estudi de diverses obres de Dora García.

Vídeo

Relacionats

RESPIRACIÓN ARTIFICIAL. PERFORMANCE. ECO OSCURO

02 mar. 2016
Nota de premsa