Visita “Sightseeing IVAM”

Un recorregut en anglés per les exposicions del museu

MediacióIVAM Centre Julio González

Amb la intenció d’acostar als visitants, turistes i a la comunitat d’estrangers que viuen a València les exposicions i la història de l’IVAM, es planteja aquesta visita quinzenal en la qual es recorren, a manera de passeig, algunes de les exposicions clau de la col·lecció de l’IVAM, així com algunes de les més actuals.

La visita Sightseeing IVAM permetrà al visitant entendre l’origen i creació del museu, acostar-se als grans noms que componen la rica col·lecció de l’IVAM, formada per més de 14.000 obres d’art, entre les quals destaquen els fons de l’escultor Julio González i del pintor Ignacio Pinazo. El passeig activarà les exposicions SER ARTISTA. Julio González, en la qual es pot veure pràcticament la totalitat de l’obra de l’escultor d’avantguarda referent en el seu treball en ferro i la mostra Pinazo en l’espai públic, una exposició que presenta i planteja la relació de l’artista valencià amb l’espai exterior i mostra bona part dels seus dibuixos, allunyant-se de l’acadèmia i abraçant un estil propi. El recorregut de la visita finalitza en la galeria 1 del museu, en la mostra dedicada a l’artista nigeriana Otobong Nkanga Anhel de llum del sud. Una exposició que analitza la noció de ‘terra’ com una formació geològica i discursiva, sovint prenent com a punt de partida els sistemes i procediments mitjançant els quals s’excaven localment les matèries primeres, processant-les tecnològicament i distribuint-les globalment.

La visita, a manera de passeig iniciàtic per l’IVAM, pretén oferir una panoràmica generosa del museu al visitant que, després d’ella, puga ampliar coneixements i inquietuds de manera autònoma (gràcies a les publicacions, textos de sala o textos de mediació en lectura fàcil) o de la mà de la programació pública i de mediació del museu.