Visita ‘Escena I. Fer paisatge’

MediacióIVAM Centre Julio González

Amb motiu del 35é aniversari de l’IVAM s’inicia una sèrie d’exposicions que, sota el títol genèric Escenes de la Col·lecció de l’IVAM, aniran mostrant combinacions espai temporals dels fons del museu. Concebudes a mode d’acoblaments, ens permetran conéixer els múltiples sentits de les obres i documents que constituïxen la Col·lecció de l’IVAM.

A partir del concepte de «escena» —entesa com un moment en el temps, una articulació de situacions diverses que es construïxen, es transformen i desapareixen— l’equip de mediació del museu travessarà la col·lecció del museu mitjançant lectures globals, deshilando i teixint diversos fils de sentit a partir d’obres específiques.

En la primera d’estes escenes, sota el títol Fer paisatge, i a partir de Pierced Espiral (Robert Smithson, 1973) parlarem de la idea de museu com a catalitzador d’un context i la idea de paisatge com una construcció que conjumina arquitectura, reflexions sobre el paisatge viscut, modes de vida i pensament. Ens acostarem a qüestions d’espaitemps, arquitectures, arqueologies i memòries de vides compartides.

Relacionats

Escena I. Fer paisatge

15 feb. 2024 – 19 mai. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González