Visita de Pedro G Romero a l’exposició ‘popular’

#IVAM35

MediacióIVAM Centre Julio González

En el marc de les activitats programades al voltant del 35 aniversari de l’IVAM, l’artista i curador Pedro G. Romero realitzarà una visita a l’exposició popular, de la qual és comissari.

L’exposició popular s’assenta sobre la qüestió de “què és el popular” en l’art dels segles XX i XXI, i planteja noves qüestions prenent com a referència la rica col·lecció de l’IVAM. Ho fa ampliant el focus sobre determinats aspectes, com la música, per exemple, i il·luminant aspectes diversos dins de la col·lecció, com l’imaginari de les classes treballadores. D’altra banda, fa patent i qüestiona les absències més notables, com la imaginació afrodescendent. popular és un bolcat de l’arxiu IVAM, una espècie de festa de la mirada amb més de 1500 peces exposades i que planteja una nova posada en relació de les obres. Genealògicament, desborda el marc del que significa art modern i, alhora, intenta donar unes pautes clares de lectura sobre la novetat en l’art.

Al llarg de la visita, el comissari de l’exposició Pedro G Romero revelarà els enigmes i les preguntes que ha articulat a les sales a través de la selecció d’obres presents en la mostra.

Relacionats

popular

05 oct. 2023 – 14 abr. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González