Visita “Lluny del buit. Zero i l’art de postguerra a Europa”

MediacióIVAM Centre Julio González

L’exposició Lluny del buit. Zero i l’art de postguerra a Europa, revisa els principals moviments i artistes que van sorgir una vegada conclosa la Segona Guerra Mundial, en concret entre 1957 i 1966. Reunits entorn de la revista Zero, van plantejar nous reptes conceptuals, materials i formals en una època on tot recomençava.

La mostra reuneix més de cent obres d’una trentena llarga d’artistes (entre els qui destaquen Mack, Piene, Uecker, Manzoni, Castellani, Klein, Tinguely, Fontana, Dadamaino, Grazia Varisco, Nanda Vigo, Megert, Peeters, Haacke, Verheyen, Schoonhoven, Daniel Spoerri), així com nombrosos documents i arxius d’un gran valor historicoartístic.

Així mateix, en l’exposició es destaca la participació d’un bon elenc d’artistes dones en nombroses exposicions i publicacions, i les obres i els processos de les quals defineixen molt millor aquesta època de canvis. Entre elles, trobem a Yayoi Kusama, Dadaimo (Eduarda Emilia Maino), Nikki de Saint-Phalle, Grazia Varisco, Martha Boto, Nanda Vigo, Tomma Wemberg o Maria Vieira, a més d’artistes de menor difusió en el seu moment, com Ina Moldow, Anna Thornwest, Marianne Aueo o Lucia de Lucindo.

L’estructura de l’exposició recull els moments més rellevants d’aquest període i els ordena cronològicament i temàticament. La selecció definitiva, amb més de 170 obres, permet entendre la influència que aquests grups van rebre de les avantguardes històriques i la que han generat, al seu torn, en els moviments avantguardistes posteriors.

Dates:
Diumenge 8 de gener, 12 h (valencià)
Diumenge 12 de febrer, 12 h (castellà)

Relacionats

Lluny del buit. ZERO i l’art de postguerra a Europa

30 set. 2022 – 12 feb. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González