Petroli

Una obra de teatre industrial

Centres educatiusIVAM Centre Julio González

Dins de la línia d’educació PENSEM AL BARRI, i fluctuant entre les d’arts vives i la mediació sorgeix aquesta aposta en col·laboració amb un dels principals centres educatius de l’entorn pròxim al museu: l’IES BARRI DEL CARME.

Prenent com a partida la novel·la Júlia, d’Isabel-Clara Simó, sorgeix Petroli, un projecte interdisciplinari que, sense perdre la connexió curricular, aborda la innegable temàtica social de la novel·la des de la contemporaneïtat, emprant un registre jove. El fa, a més, des d’una perspectiva valenciana, posant l’accent en el procés de revolució industrial i la configuració del moviment obrer amb l’Alcoi industrial de meitat de segle XIX com a referent, amb especial esment a l’episodi revolucionari de 1873.

Des del museu s’ha complementat tot el procés amb mediacions específiques i tematitzades a exposicions com Guillermo Ros. Un exercici de violència (11 març 2021 – 30 Gener 2022) o Imaginaris mecànics i tècnics en la Col·lecció de l’IVAM (11 març 2021- 30 gener 2022).

El projecte ha sigut presentat en la IX Trobada de Teatre Jove 2022 i tindrà la seua representació final en l’IVAM, com a part de la programació del Dia dels Museus.