Manuela Ballester i Josep Renau: visita en dos actes. Amb Clara Solbes

Visites comentades a La Nau i a l'IVAM Alcoi #IVAM35

MediacióIVAM Alcoi

“Ahir li vaig dir a Renau que és necessaris que ell siga el representant de la pintura espanyola del segle XX. Ell i jo”. Així escrivia Manuela Ballester en els seus diaris el que per a ella significava la pintura de Josep Renau i, també, la seua pròpia. Van ser dos artistes que van compartir la seua passió per l’art i el seu anhel de transformar el món.

Esta mediació en dos actes es planteja com un diàleg entre l’exposició Manuela Ballester. Pintar Enfront de tot, situada en el Centre Cultural La Nau, i l’exposició Josep Renau: fer l’art operatiu. Dissenyar l’avenir, situada en l’IVAM ALCOI.

Seran dos visites independents però connectades, en les quals ens trobarem a Renau en l’obra de Ballester, i a Ballester en la de Renau. Tots dos estaven, d’algun mode, a tot arreu. Es generarà així una conversa entre les dos exposicions, però també entre Ballester i Renau, les seues produccions artístiques, els seus llaços, els seus matisos i els seus conflictes.

Visita a Manuela Ballester. Pintar Enfront de tot: divendres 7 de juny en el Centre Cultural La Nau a les 18.00 h. Reserva ací

Visita a Josep Renau. Dissenyar l’avenir: dissabte 8 de juny en l’IVAM Alcoi a les 13.00 h. (s’organitzaran dos grups aleatòriament). Reserva ací

La visita en l’IVAM Alcoi es realitzarà per a dos grups simultàniament, un mediat per Clara Solbes i un altre per Sara Romero.

Clara Solbes Borja és Investigadora Postdoctoral en el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, on desenvolupa la seua labor docent i investigadora. Els seus treballs se centren en la modernitat i la contemporaneïtat artística des d’una perspectiva de gènere. És autora del llibre El camp artístic valencià durant el franquisme: una intervenció feminista, publicat en l’editorial Tirant lo Blanch (2023), així com de diversos articles científics i capítols en llibres col·lectius.

Sara Romero és graduada en Història de l’Art i en Sociologia per la Universitat de Tolosa Jean Jaurès (França) i màster en Estudis Avançats d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Art i Societat. Ha treballat en centres d’art com el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu de Belles arts d’Alacant (MUBAG) i l’Institut Valencià d‘Art Modern (IVAM). Actualment, realitza el Màster Universitari en Professorat per la Universitat d’Alacant.

 

Col·labora:

Relacionats

Jornada ‘Josep Renau i els seus mites’

07 i 08 jun. 2024
AltresConversesVisitesIVAM AlcoiTerritori

Per què està esta gent tan preocupada? Construcció i desconstrucció del somni americà

08 jun. 2024
ConferenciaIVAM AlcoiTerritori