Esperant un joc

Kit educatiu de joc autònom a l'escola a partir de l’art contemporani

Centres educatiusIVAM Centre Julio González

Esperant un joc és un dispositiu que viatja des de l’IVAM a les escoles d’Educació Infantil per tal de gaudir d’un espai d’art contemporani a través del joc a l’aula.

Es tracta d’un paquet sorpresa on el professorat que el sol·licite rebrà, per correu postal, una sèrie de preguntes en format pòster  a partir de les quals podrà activar sessions de joc autònom i respectuós, replantejant-se els ritmes i les lògiques del l’educació convencional. En totes les propostes motivarem a experimentar el fet artístic des del gaudi, la intuïció i la prova/error, desplaçant el predomini dels processos mentals i primant l’exploració, la creació i la creació per al joc.

Donada l’actual situació excepcional de crisi sociosanitària per COVID19, posem a l’abast del professorat este recurs educatiu que es genera com a reinvenció del taller presencial Esperant un joc, programat per al curs 2020-21.

*Mesures de seguretat: durant el curs escolar 2020-2021 oferim la possibilitat de visitar l’IVAM València des d’espais alternatius, fent del museu un entorn plural, accesible i acollidor, sense deixar de banda la metodologia educativa, l’atenció pedagògica i la relació de confiança i afectes que considerem que han de brindar els equips educatius dels museus pel professorat i el seu alumnat, especialment en aquests moments tan vulnerables.

*La Figuera és un projecte cooperatiu que impulsa accions i propostes per a oferir espais de creixement sobirà, lliure i creatiu en el temps de lleure. Gestionat per Teresa Mata Ferrer, Lluc Mayol Palouzié i Alba Oller Benítez, persones amb trajectòries singulars, vinculades a les pràctiques pedagògiques i artístiques des de perspectives políticament compromeses. El punt de trobada, i inici del projecte cooperatiu, és l’activació d’un espai comunitari en el context de l’espai Escuela Meme al barri de Benimaclet de València. Més informació de La Figuera en www.lafiguerabenimaclet.org