Confluències. Mediacions en el CRA Palància-Millars (Castelló)

Mediacions d'art i diàleg contemporani al territori rural

Centres educatiusMediacióIVAM Centre Julio GonzálezTerritori

Quin és el teu lloc preferit del teu poble? A què sonen aquests llocs? Quins objectes hi apareixen? Aquestes preguntes han estat el punt de partida del projecte de mediació artística als aularis del CRA Palància-Millars. A partir d’algunes de les intervencions artístiques del projecte Confluències< /em>, i comptant amb la participació de dos dels seus artistes –la ceramista Sandra Mar i l’artista sonor Carlos Izquierdo–, iniciem un projecte col·laboratiu amb el Col·legi Rural Agrupat Palància-Millars (Castelló), durant el primer trimestre del curs escolar 2022-23.

Mediadores i artistes, en companyia de professores i professors, hem gaudit de les experiències i activitats generades juntament amb l’alumnat dels aularis de Jérica, Caudiel, Montán i Montanejos. A través de les lògiques pròpies de la creació contemporània i al llarg de les sessions d’acompanyament, l’equip de mediació i les artistes Sandra Mar i Carlos Izquierdo van donar a conéixer el procés creatiu a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de Primària, abordant la seua obra des de diverses accions de creació, reflexió, escolta, conversa i joc.

Per conéixer més sobre aquest procés, sobre les artistes participants i els materials generats, punxa als següents enllaços:

Carlos Izquierdo i la seua col·laboració als aularis de Jérica i Caudiel.

Sandra Mar i la seua col·laboració als aularis de Montán i Montanejos.

*Confluències al CRA Palància-Millars no hauria estat possible sense l’ajuda i l’acompanyament de les tutores i tutors de l’alumnat de cada aulari: Manolo i Raquel a Jérica, Manuel a Montanejos, Santa a Montán i Josep a Caudiel. Moltes gràcies!