Cartografia compartida. Passeig per València amb LUCE (i Pinazo)

Activitat del programa desenvolupat per LUCE en el marc de l'exposició Pinazo en l'espai públic

IVAM Centre Julio González

Us proposem un passeig per la ciutat de València amb el qual activarem una selecció de llocs registrats en les obres de Pinazo, que coincideixen amb la geografia personal de LUCE.

Cartografia compartida es configura com un tríptic o activitat en tres actes i amb tres protagonistes: LUCE, Pinazo i la ciutat de València. Es desplega a través de tres passejos en els quals reflexionar sobre la ciutat i el seu paper com a generadora d’impulsos creatius. Al mateix temps, durant els itineraris, l’anirem descobrint com a vehicle entre la història i les persones que l’habiten, visitant aquells llocs comuns en els quals la mirada de LUCE es troba amb els ressons d’allò que va observar Pinazo.

Després del primer acte realitzat el passat 10 de juliol, en aquest segon us proposem desplaçar-nos junts per entorns quotidians de València, en un passeig que redescobrirà i resignificarà llocs de Ciutat Vella. A través de la curiositat i el joc visitarem llocs que van explorar –i exploren– tots dos artistes, anul·lant la línia del temps per a alterar les capes i estrats dels llocs urbans en contínua transformació. Una activitat que ens convida a ser part de l’espai públic a través de les experiències col·lectives heretades, viscudes i projectades.

*Aquesta activitat és la segona d’una sèrie de tres passejos diferents proposats per LUCE i Eva Bravo. El programa també acull –fins a l’11 de setembre– l’Estudi Obert a la sala Lab2 de l’IVAM, convertida en un espai on produir, crear, mostrar i compartir les diferents línies d’acció i investigació que lliguen a LUCE amb la ciutat de València.

LUCE (València, 1989) investiga, a través de la seua pràctica artística, les associacions que es generen entre art i entorn. Fomenta la comunicació amb la ciutat per a comprendre el seu funcionament i de quina manera ens relacionem amb ella.

Eva Bravo (València, 1974) compagina l’arqueologia amb la gestió del patrimoni, la docència, la mediació cultural i la participació en projectes d’investigació.