Als marges

Activacions digitals de l'exposició. «DES/ORDRE MORAL. Art i sexualitat a l’Europa d’entreguerres»

Centres educatiusIVAM Centre Julio GonzálezGènere

Als marges és una proposta de mediació artística per a desenvolupar a les aules mitjançant els continguts i conceptes presentats en l’exposició “Des/ordre moral. Art i sexualitat en l’Europa d’entreguerres”, que aborda els conflictes i les tensions socials derivades dels canvis produïts en la sexualitat durant el període d’entreguerres a Europa.

El material, dissenyat per a centres educatius, proposa una sèrie de dinàmiques performatives i dialògiques a partir del relat d’una selecció d’obres de la mostra. L’objectiu és connectar el passat que testimonien aquestes obres i el present que ens envolta, per a contrastar actituds i reflexionar sobre la forma en què han evolucionat les normes socials i la moralitat fins a l’actualitat, així com les formes de representació del cos, del gènere i de les relacions afectiu-sexuals.

Podem escapar del control social? Com es construeix la moralitat? Qui decideix què és correcte i què incorrecte? Som realment lliures per construir la nostra identitat? Què passa amb qui no encaixa en els motles predefinits? Aquesta i altres qüestions seran les detonants de les dinàmiques per a jóvens que es plantegen en aquest material a disposició del professorat que el sol·licite.

Mesures de seguretat: Durant el curs escolar 2020-2021 oferim la possibilitat de visitar l’IVAM des d’espais alternatius i, d’aquesta forma, fem del museu un entorn plural, accessible i acollidor. Sense deixar de banda la metodologia educativa, l’atenció pedagògica i la relació de confiança i afectes que considerem que cal que brindem els equips educatius dels museus cap al professorat i el seu alumnat, especialment en aquests temps tan vulnerables.

*Culturama SL,  empresa valenciana fundada en 1995, formada per un equip interdisciplinari de professionals que treballen fonamentalment en l’àmbit de la mediació cultural i la intervenció socioeducativa. En Culturama SL els impulsa el desig d’avançar cap a un model de societat més just i solidari. Per aquest motiu, proposen espai de diàleg amb l’entorn mitjançant ferramentes vinculades a l’art i la cultura com a mecanismes innovadors d’activació del pensament crític. Més info: www.culturama.es

Relacionats

Des/ordre moral

22 oct. 2020 – 21 mar. 2021
ExposicióIVAM Centre Julio González