Xarrada “El procés de la pintura. La pintura del procés”

AltresIVAM Centre Julio González

Els participants en la xarrada mostraran, a través de la seua visió personal i la seua experiència professional, la importància del procés de treball en l’obra artística final.

Aprofitant la presència de Juan Francisco Rueda i Nico Munuera i, donada la seua relació amb la temàtica de la xarrada, es presentarà el llibre “Nico Munuera”que és el segon lliurament dels Pocket Sèries amb els quals l’editorial Nocapaper acosta al lector alguns dels artistes de l’escena actual.

En aquest llibre Juan Francisco Rueda parla de “transparència del procés” per a referir-se a com l’obra es converteix en una sort de cartografia de l’acte de la seua pròpia realització. En aquest sentit, la pintura de Munuera no és pròpiament matèria, sinó que el factor temps queda fixat en les seues teles i especialment en les seues políptics, en els quals, en ocasions, desenvolupa un exercici que Rueda compara amb el del muntatge fílmic.

L’estudi se centra també en el caràcter sublim de la pintura de Munuera, tant per l’ús de la matèria com per les possibles insinuacions paisatgístiques d’algunes de les seues teles.