Visita amb Makea Tu Vida i Sandra Mar a Sacanyet i Matet (Castelló)

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

ConfluènciesVisitesTerritori

Us proposem eixir de la ciutat per visitar dues xicotetes poblacions de la comarca de l´Alt Palància. De la mà del col·lectiu Makea Tu Vida i de Sandra Mar, coneixerem les propostes que han realitzat a Sacanyet i Matet, en el marc de Confluències, programa que es desenvolupa dins la línia d’acció de l’IVAM al territori.

Entre desembre de 2021 i abril de 2023, els pobles més xicotetes de la comarca de l’Alt Palància han acollit una selecció d’artistes que han fet intervencions específiques a cada localitat. Els projectes han estat desenvolupats durant estades específiques i mitjançant l’escolta activa en aquests contextos rurals.

La ________ del poble és la peça que el col·lectiu Makea Tu Vida ha realitzat a Sacanyet. El missatge incomplet inscrit sobre una gran biga de fusta reutilitzada que, com a banc, ens convida a asseure’ns al costat de l’entrada de la cova, ens anima també a reflexionar sobre el buit del títol, el buit i l’entorn on ens trobem.

Això els sembla un conte és la proposta de Sandra Mar per al municipi de Matet. A partir dels passajos i les històries compartides amb les veïnes i els veïns, l’artista ha generat un relat fragmentat inscrit sobre huit peces ceràmiques. Per completar la narració sorgida dels testimonis veïnals, caldrà recórrer els carrers i buscar les peces, que es troben repartides de llarg a llarg de la població.

La nostra jornada a Matet inclourà la presentació d’un documental realitzat amb La Cosecha. A través del seu visionat podrem descobrir com ha estat part del procés de creació artística de Confluències als municipis de l’Alt Palància.

Programació:
9:30 h: Eixida des de l’IVAM (Porta principal)
10:30 h aprox: Arribada a Sacanyet
12:30 h aprox: Eixida a Matet
13:2 0h aprox: Arribada a Matet
14:30 h: Dinar
17:30 h: Eixida a València
18:30 h: Arribada a l’IVAM (Porta principal)

Relacionats

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori