Visita amb La Cuarta Piel i Lola Zoido a les intervencions artístiques a Palanques i Villores (Castelló)

En el marc de Confluències, intervencions artístiques en el medi rural

ConfluènciesVisitesTerritori

Us proposem acompanyar-nos a dues petites poblacions situades a la riba del riu Bergantes, a la comarca castellonenca dels Ports. Visitarem Villores i Palanques el mateix dia en què s’activen per primera vegada les intervencions artístiques realitzades per Lola Zoido i el col·lectiu La Cuarta Piel en el marc de Confluències, un programa expandit de mediació i intervenció artística dins la línia d’acció de l’IVAM al territori.

Des de la primavera de l’any 2022, els cinc pobles amb menys habitants de la comarca dels Ports (Castell de Cabres, Herbers, Vallibona, Villores i Palanques) han acollit una selecció d’artistes que, després de períodes d’estades i mitjançant l’escolta activa en aquests contextos, han realitzat intervencions específiques a cada municipi.

A new Iberian flowering plant to help as a firebreak és la proposta que Lola Zoido ha instal·lat a l’entorn natural de Villores: una sèrie de quatre escultures ceràmiques de xicotet format que ens permet especular amb espècies botàniques que preserven la riquesa paisatgística i imaginar-se un futur millor.

Mecanismo de escape és la intervenció que La Cuarta Piel ha realitzat a Palanques, amb la instal·lació d’un mecanisme al rellotge que marca les hores al poble. A través dels seus desajustos i el registre diari del mateix, vol capturar i celebrar el temps viscut en lloc com a esdeveniment.

Lola Zoido (Badajoz, 1994) és una artista que explora la manera com construïm la nostra realitat mitjançant processos digitals. La seua pràctica se centra en el resultat virtual i material de la producció d’imatges, combinant una mirada des d’allò analític i poètic sobre les relacions que sorgeixen en la intersecció entre allò digital i allò físic.

La Cuarta Piel és una comunitat de pràctiques que vincula processos participatius a cura de l’entorn. Fundada a Alacant, tradueix els processos que sustenten la vida humana a les ciutats. Ho fa a través de situacions hedonistes que materialitzen les relacions ecològiques d’aquests processos complexos i les apropen a una escala humana.

Bus: L’IVAM ofereix servei d’autobús gratuït per als assistents a la jornada.

Menjar: Hi ha la possibilitat de reservar plaça per al dinar que realitzarem de manera conjunta les persones assistents a l’activitat juntament amb l’equip d’artistes. (15 euros/persona que s’abonaran directament al bar de Villores). El menú inclou: dos entrants, plat principal i beguda.