“Una torre”, de Mar Reykjavik

Cicle Passat Continu

AltresIVAM Centre Julio González

“Una Torre” és un exercici d’aproximació a la construcció d’un “castell” a partir d’una conformació —un acord amb la forma— de tres cossos en concret, una multitud. Aquest procés es desplega a partir de la comunió entre la Muixeranga d’Algemesí i el repte de fer la torre humana.

La peça pot entendre’s com un extracte de Mira Si He Corregut Terres, una investigació teòrica-pràctica en la qual insistisc en la correlació entre reptes i ritus —challenges i accions dutes a terme en la tradició—; des de l’intent d’acostar o comprendre un comportament compartit en l’àmbit del global i el local, l’atàvic i el pròxim. Tot això queda assenyalat en un estudi pràctic del viratge de la tradició a la tendència emmarcat en els usos del cos, sempre des d’aquest.

Mar Reykjavik (Sagunt, 1995). Graduada en BBAA per la Universitat Politècnica de València amb especialització en imatge en moviment, instal·lació i acció. Màster en MasterLav – Laboratori de creació audiovisual contemporània. Ha sigut artista en residència en el GVA Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Fundació Bilbaoarte Fundazioa, Artistes en Residència de La Casa Encendida + CA2M, Injuve o Ob Skena en Centro Huarte entre altres.

El seu treball s’ha pogut veure en espais en l’àmbit nacional com Rosa Santos, Pols, Fundació La Posta, La Gallera, Octubre CCC y el Muvim (València); CA2M, Espacio Oculto, Storm And Drunk (Madrid); Fundación Bilbaoarte, El Respiradero (País Basc); Da2 Artium (Salamanca); COAC (Tenerife); i internacionals com a Centre Cultural el Recolecta (Buenos Aires) o SupermarketArtFair (Estocolm), entre altres.

Compagina la producció artística amb la docència en espais com MACA Máster en Arquitectura experimental, Woman Make o La Fotoescuela.

Relacionats

“Passat Continu” amb Mar Reykjavik i Nazario Díaz

10, 11 i 12 des. 2021
AltresIVAM Centre Julio González